Det får du med I FORMs madplan

Hver uge udvælger vi fem retter, som du kan bruge som inspiration til sund mad i hverdagen. Hvilke tanker der lægger bag retterne, kan du læse mere om her.

Vores madplaner er ikke kostplaner, der skal følges til punkt og prikke. De består af en samling opskrifter, der passer til årstiden, og som kan bruges som inspiration til hverdagsmenuen.

Opskrifterne er lavet til raske voksne. De er alle næringsberegnede af en ernæringskonsulent via tjenesten Vitakost.dk, så du kan se, hvad retterne indeholder.

Hvis du fejler noget, tager medicin eller kosttilskud, er det altid en god idé at konsultere lægen, hvis du ændrer kostvaner.

Sammensætningen af opskrifter i vores madplaner tager udgangspunkt i, at de er relativt kalorielette og altid indeholder grøntsager. Derudover ønsker vi at inspirere dig til ugentligt at spise mindre rødt kød og mere fisk og fuldkorn. Det er nemlig nogle af de ting, der påvirker sundheden positivt og kan være med til at hjælpe dig med at opnå eller opretholde en sund vægt.

Kildehenvisninger

Hvis du har lyst til at dykke ned i den videnskabelige evidens, der ligger til grund for vores udvælgelse af opskrifter, kan du læse mere her:

Som abonnent har du også adgang til I FORMs app, I FORM – træning og sund mad, hvor du finder både madplan og opskrifter. Du kan gemme dine yndlingsopskrifter og nemt finde dem under "favoritter".