Vægttab gennem en pulverkur, giver på både kort og lang sigt det største vægttab, men forbedrer patienternes knoglesundhed og vitaminstatus.

Er det snyd at tabe sig med en pulverkur?

Jeg vejer 10-15 kilo for meget og vil så gerne tabe mig, men det går bare alt for langsomt. Vil det være helt “forbudt” at snyde sig til hurtigere resultater med en pulverkur?

30. september 2013 af I FORM

I FORMS kostekspert Irene Brøndum svarer

 

Overhovedet ikke. At en pulverkur er skadelig eller ineffektiv, er en skrøne. Mange sundhedseksperter advokerer for langsomme livsstilsændringer frem for en hurtig kur.
Problemet er bare, at man som du hurtigt går kold i kuren, fordi resultaterne udebliver – og i frustration havner man tilbage i de gamle vaner.

Der er ikke videnskabeligt belæg for, at det er bedst at tabe sig langsomt. Tværtimod tyder de nyeste forskningsresultater på, at de, der taber sig hurtigst, holder vægttabet bedst i længden. Forskning på Frederiksberg Hospital viser, at en pulverkur ikke alene giver det største vægttab, både på kort og lang sigt, men også forbedrer patienternes knoglesundhed og vitaminstatus.

Vil du kickstarte dit vægttab med en pulverkur, så gå efter en, der bygger på kliniske undersøgelser omkring sikkerhed og effekt, fx Nupo eller Cambridge. Lever du udelukkende af pulver, kan du i løbet af otte uger forvente at smide ca. 10 kilo.

Du bliver selvfølgelig sulten, men mange af de patienter, jeg har hjulpet igennem en pulverkur, siger, at sulten er værst de første dage. Du kan mindske sulten og holde maven i gang ved at drikke to-tre liter væske om dagen.

Find alt om slankekure her


Efter lidt tid i en fastetilstand vil det fedt, du brænder af, sætte skub i dannelsen af et affaldsprodukt kaldet ketonstoffer, som også fremmer mæthedsfølelsen. Det lave indhold af kalorier kan dog hos nogle give hovedpine, træthed, svimmelhed og dårlig ånde.

En pulverkur egner sig ikke, hvis du er gravid eller ammer, dyrker elitesport eller faktisk ikke vejer for meget. Når de første 10 kilo er røget, skulle du gerne have fået så meget blod på tanden, at du kan smide de sidste kilo med en sund og kaloriefattig kost.

Få evt. vejledning af en diætist under og efter pulverkuren for at få indført nye, gode, holdbare vaner. Går du tilbage til samme livsstil som før, kommer de tabte kilo med garanti snigende igen.

....

Med I FORM Kostdagbog kan du holde styr på dagens kalorieindtag og kalorieforbrænding. Som fundament for dit vægttab, kan du nå dine ønskede mål ved kun at fokusere på kosten.

Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis - og få overblik over dit daglige kalorieindtag

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler