Spis vegetarisk - og tab dig

Vil du tabe dig? Så bør du helt holde dig fra bøffer og grillpølser. En diæt uden kød er nemlig dobbelt så effektiv til at opnå vægttab som en almindelig slankekur. Det viser en amerikansk undersøgelse fra 2017.

Ung kvinde spiser salat

Ønsker du at tabe dig, er det en god idé at holde sig fra kød, mens diæten står på. Det giver bedre resultater, viser en undersøgelse.

© iStock

Hvis du vil holde tallet på badevægten i bund, kommer du længst med at lægge grøntsager på grillen.
Vegetarkost er nemlig dobbelt så effektivt til at opnå et vægttab som en traditional, kaloriefattig kost. Det viser en undersøgelse, der netop er offentliggjort i *Journal of the American College of Nutrition.

74 patienter med type 2-diabetes blev tilfældigt udvalgt til enten at følge en vegetarkost eller en konventionel diabetikerkost. Den vegetariske kost bestod af grøntsager, korn, bælgfrugter, frugt og nødder, med animalske produkter begrænset til højst én portion fedtfattig yoghurt om dagen.
Den konventionelle diabetikerkost fulgte de officielle anbefalinger for diabetikere.

Begge kure indeholdt 500 færre kalorier per dag i forhold til, hvad deltagerne plejede at spise.

Efter seks måneder viste det sig, at deltagerne på vegetarkuren i gennemsnit havde tabt sig 6,2 kilo sammenlignet med 3,2 kilo for dem på den almindelige diæt.

  • Vegetarkost viste sig at være den mest effektive kost til vægttab, fastslår Hana Kahleová bag undersøgelsen.

  • Vi påviste også, at en vegetarisk kost er meget mere effektiv til at reducere muskelfedt. Det er vigtigt for folk, der vil tabe sig, herunder dem, der lider af metabolisk syndromeeller type 2-diabetes. Men det er også relevant for alle, der tager deres vægt seriøst og ønsker at forblive slanke og sunde.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her