Din internetbrowser er desværre uddateret. Denne side understøtter beklageligvis ikke forældede browserversioner.
Sådan opdaterer du din browserHele rugkerner og andre kerner, hvis skaldele er bevaret, er en fantastisk kilde til kostfibre og derfor et meget bedre valg end fx kernefattigt lyst brød eller polerede ris.
Fibre gavner kalorieregnskabet, dels fordi fordøjelsessystemet bliver sat på overarbejde, når fibrene skal onduleres, dels fordi de gør det svært at optage alle kalorier fra maden. Fibrene binder dele af kostens næringsstoffer til sig og tager dem med gennem tarmsystemet, inden fordøjelsesenzymerne når at få fat i dem og deres kalorier. Som et ekstra plus er hele kerner proteinrige og fulde af vitaminer og mineraler.
Så mange kerner skal du spise
Du forbrænder mindst 50 kalorier ved at øge fibermængden i din dagskost fra 20 til 35 gram – og måske endda helt op omkring 130 kcal, viser forskning. 15-20 ekstra gram fibre kræver fx: 2 skiver rugbrød i stedet for 2 skiver lyst brød samt 75 gram quinoa i stedet for polerede ris. Det vil faktisk spare dig for op imod 150 kcal.
Prøv også: Quinoa. Det er teknisk set et frø, men bruges på samme måde som grove kerner og har samme sammensætning af fibre, proteiner og en stribe andre sunde kvaliteter.
Få de bedste tips til din træning, de lækreste opskrifter og den nyeste viden om sundhed.
LIGE NU: Lækker konfekt-samlig til dig! Tilmeld dig I FORMs nyhedsbrev og få hæfte med lækre opskrifter fyldt med sunde råvarer.
Ja tak, jeg vil gerne modtage I FORMs nyhedsbrev med spændende
artikler samt markedsføring om I FORM via e-mail.
Du kan til enhver tid afmelde dig igen. Læs mere