Spinning - super effektiv træning

Hvis du ikke er bange for at svede, vil i form og smide nogle kilo på rekordtid, så prøv spinning.

Spinning er ikke bare effektiv konditionstræning. Træningen er også et rigtig godt redskab til at forbrænde en masse kalorier.

Spinning er træning med power og energi, det er hårdt, og det giver resultater. Samtidig er risikoen for skader minimal, da træningen ikke udsætter kroppen for skadelige stød og slag, og det er naturlige bevægelser, der arbejdes med.

Intervaltræning modvirker kedsomhed

Træningens sammensætning afhænger blandt andet af instruktøren og elevernes niveau – der er altid flere niveauer at vælge imellem.

Den træningsform, der bliver brugt mest i spinning, er intervaltræning, hvor du skifter mellem perioder for fuld damp og perioder, hvor tempoet er lidt mere behersket.

For det første er det den mest effektive træningsform, der findes, uanset om du vil tabe dig eller forbedre din kondi. For det andet ville spinningtimen være kedelig, hvis der ikke skete noget hele tiden, og du bare sad konstant og hjulede rundt i samme tempo.

Spinning er en genial vej til vægttab

Spinning er blevet et hit af ganske simple årsager: Det giver resultater i form af bedre kondition, større iltoptagelse og dermed bedre stofskifte, højere syregrænse (anaerob tærskel) og som følge af disse effekter mulighed for et betydeligt vægttab.

En fordel ved spinning er også, at det ikke er så hårdt ved leddene, og det er også nemmere at sætte sit eget tempo, hvis man ikke lige har det store overskud i starten.

Det styrker du ved spinning

Spinning er rigtig god træning for baller og lår, men også ryggen og maven trænes. Samtidig belaster du hverken knæ eller hofter ret meget.