Kvinde tjekker sin puls
© iStock

8 tips til højere forbrænding

Hent 8 effektive tips til at få gang i din forbrænding.

10. juni 2016 af I FORM

1. Bevæg dig 

Den suverænt mest effektive måde at påvirke din forbrænding på er gennem motion. Men det er ikke kun de hårde træningstimer, der batter. Hvis du undgår at sidde stille for længe ad gangen, så dit stofskifte går i dvaletilstand, har du givet din kalorieforbrænding et kæmpe løft. Så tag trappen, luft hunden selv osv.

2. Få større muskelmasse

Jo større din muskelmasse er, jo mere energi bruger din krop, også når den ikke bevæger sig. For muskelvævet har nemlig en højere forbrænding i forhold til fedtvæv. En større muskelmasse vil øge din daglige forbrænding væsentligt og det er derfor en glimrende idé at supplere din konditionstræning med styrketræning.

3. Leg fartleg på din løbetur

Ideen med fartleg er, at du udnytter terrænet til at få pulsen op ved at løbe i hårdt tempo fx op ad bakke eller mellem træer/bænke/lygtepæle, og løber i roligt tempo, når det går ligeud eller nedad. Det er ret hårdt. Men til gengæld får du virkelig brændt nogle kalorier af.

4. Spis rigtigt efter træning

Vil du gerne tabe dig, så lad være med at belønne dig selv med slik og chokolade umiddelbart efter træning. Selvom kroppens sukkerdepoter reduceres under træning, betyder det ikke, at de skal fyldes op med sukker straks efter. Spis hellere en banan eller drik lidt (kakao-)skummetmælk. Det fremmer restitutionen og mindsker også risikoen for, at du køber usundt ind på vejen hjem efter træning.
I timerne efter træning har du en øget forbrænding, kroppen restituerer og genopbygger, så den kan klare din næste træning og lidt til - så hjælp den på vej ved at spise gode og nærende madvarer.
Venter du med at spise, er kroppen meget længere tid om at genopbygge sine depoter. Og du er derfor meget længere om at blive klar til den næste træning.

5. Variér din træning

Få hele kroppen i gang, når du træner. Løb er godt, og du kan med fordel variere træningen lidt i løbet af ugen. Du kan fx tage en times spinning eller prøve zumba af. Du får en mere harmonisk krop og lettere ved at restituere, når det ikke er de samme muskelgrupper, der bruges hele tiden. 

6. Husk de små måltider
Mange forsøger at pine sig ned i vægt. Men for få kalorier i kosten kan faktisk ødelægge din træning. Du skal spise mange små måltider, der alle indholder protein og kulhydrat. Som tommelfingerregel skal en aktiv motionist indtage otte gram kulhydrat og 0,8-1,2 gram protein pr. dag pr. kilo kropsvægt (1,2-1,5 gram pr. kg kropsvægt pr. dag ved højt fysisk aktivitetsniveau).

7. Dyrk konkurrencen

Lidt venskabelig konkurrence vil med stor sikkerhed sætte forbrændingen i vejret. Så har du mulighed for at træne med en eller flere kammerater, kan det være en måde at få større udbytte af træningen på simpelt hen, fordi I presser hinanden undervejs. I kan evt. skiftes til at bestemme ruten og intensiteten og indlægge små spurter.

8. Se motionen som en investering

Ud over at du selvfølgelig skal vælge den motion, du synes er sjovest, og som passer bedst ind i din hverdag, skal du prøve at se på motionen som en af de bedste investeringer, du kan foretage i dit liv.

Ét er, at fedtet vil begynde at rasle af - fx vil det tage dig under fire måneder på vores fitnessprogram at tabe de 1,5 liter fedt, som en plastikkirurg typisk suger ud af et par gode ridebukselår. Noget andet er, at du vil få mere overskud i din hverdag.

...

Vil du have overblik over, hvor mange kalorier du forbrænder i løbet af en dag? Alt tæller med i det store regnskab! Brug I FORM Kostdagbog som redskab til at få styr på din kalorieforbrænding gennem træning - men også de små hverdagsting som trappen til 3. sal, cykelturen til børnehaven osv.

Prøv I FORM Kostdagbog i 5 dage her

I FORM anbefaler:

Tab 1 kg om måneden – her er dit bedste våben!

Vil du gerne smide et par kilo? Og samtidig få tarme i topform, et stærkere immunforsvar og mere energi? Så skal du have fingrene i en spiralizer!

For kun 99 kr. + 49,50 i porto (i alt 148,50 kr.) får du lige nu en spiralizer + 3 numre af I FORM!

Denne geniale spiralizer kan blive din genvej til en slankere og sundere livsstil! Lige nu får du den + en grøntsagsskræller, urtekniv og 3 numre af Danmarks bedste sundheds-magasin I FORM til rabat-pris. Tjek tilbuddet her >>

Spiralizeren er din bedste allierede på vejen til et vægttab og en sundere krop. Med en spiralizer kan du trylle alverdens frugt og grøntsager om til flotte og sunde strimler. Prøv fx at udskifte den traditionelle pasta med squash- eller gulerodspasta, der indeholder langt færre kalorier. Så kan du faktisk tabe op til 1 kg om måneden og samtidig fortsætte med at spise alle dine yndlingsretter med pasta.

Hvad kan spiralizeren?

Spiralizeren er et smart lille køkkenredskab, der hurtigt omdanner din frugt og grønt til lange strimler af sundhed. Spiralizeren har ikke bare ét, men hele fire forskellige, skarpe blade. Med dem ved hånden vælger du selv, hvor tykke dine grøntsagsstrimler skal være. 

Den ene dag kan du lave ultratynde strimler af gulerod til salaten og den næste brede squash-strimler til kødsovsen.


VIDEO: Sådan laver du flotte, sunde strimler af dine grøntsager!

Så sund bliver du

Du taber dig ikke bare, men bliver også langt sundere, når du får en masse grøntsager indenbords. Glæd dig til at opnå:

 • Vægttab
 • Bedre fordøjelse
 • Stærkere immunforsvar
 • Mere energi
 • Mindre stress

YES, jeg vil gerne være mere sund! 

Send mig en spiralizer + 3 numre af I FORM for KUN 99 kr. + 49,50 i porto (i alt 148,50 kr.)!

ALT dette får du

Slå til nu, så får du alt dette for KUN 99 kr. + 49,50 i porto (i alt 148,50 kr.):

 • Stilren spiralizer – Kickstart dit vægttab med masser af frugt og grønt.
 • Skræller og urtekniv – Det perfekte makkerpar til din nye spiralizer.
 • 3 nr. af I FORM – Glæd dig til masser af opskrifter på sund og lækker mad, træningsøvelser, ekspertråd og inspiration til en sund og glad livsstil. De første 3 numre følger med - du kan herefter til enhver tid opsige dit abonnement.
 • Det digitale tillæg "Sund aftensmad på under 30 min." – Propfyldt med sunde opskrifter, hvor du får brug for din nye spiralizer.
 • Ubegrænset digital adgang til I FORM via Wype-appen – Så kan du også læse I FORM, når du er på farten.
 • 3 ugers gratis adgang til Kostdagbogen
 • Gode rabatter på træningstøj i fordelsklubben Moreshop

Er du klar til et sundere liv?

Slå til og få pakken med spiralizeren for kun 99 kr. + 49,50 i porto (i alt 148,50 kr). Du sparer 471 kr! 

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler