Nu kan du lægge en helt ny strategi for dit vægttab, som ikke handler om at tælle kalorier eller gå i seng med knurrende mave. Du skal blot spise godt af nogle helt bestemte fødevarer, som viser sig at mætte i særlig høj grad.
I et nyt opsigtsvækkende studie har forskere for første gang fundet frem til bestemte hjerneceller, der sporer næring i maden og kontrollerer din appetit. Cellerne viser sig at reagere på de to aminosyrer arginin og lysin, der findes i en række forskellige madvarer. Når du spiser disse madvarer, reagerer hjernecellerne ved at sende direkte signaler til det center i hjernen, som styrer din appetit. Dermed føler du dig hurtigere mæt, så vægttabet får et godt skub i den rigtige retning.
Disse fødevarer sætter skub i kuren
- Bælgfrugter: Linser, kikærter.
- Ost: Ost generelt, men især parmesan.
- Fisk/skaldyr: Tun, makrel, laks, krabbekløer.
- Kød: Oksefilet, kylling, kalkun.
- Frugt/grønt: Aubergine, avocado, abrikos, sød kartoffel, figen.
- Nødder/kerner: Pistacienød, mandel, valnød, jordnød, sesamfrø
Læs også om disse 17 madvarer, der mætter meget og feder lidt.