4 grunde til, at du ikke taber dig

Føler du, at du kæmper med vægten uden at komme i mål? Tjek her, om det er træningen eller kosten, den er gal med.

Plan for vægttab

VÆGTTAB Nægter vægten at flytte sig, selv om du træner flittigt? Tjek 4 mulige årsager her.

© iStock

Du træner og træner, men vægten rokker sig ikke ud af stedet. Hvad sker der?

Rigtigt mange forventer et vægttab, så snart de begynder at træne, men sådan går det langt fra altid. Tjek her de 4 mest almindelige fejl, der kan spænde ben for et vægttab.

1. Du spiser for meget

Mange fokuserer alt for meget på træningen og glemmer kosten, men faktum er, at kosten betyder omkring 80 pct. for et vægttab.

Tag kun en portion, drik masser af vand, spis langsomt og lad være med at spise mellem måltiderne. Hold dig så vidt muligt til de tre hovedmåltider på de dage, hvor du ikke træner.

2. Du spiser de forkerte råvarer

Stivelse i fødevarer som brød, pasta, ris og kartofler smager godt, men gemmer på masser af kalorier. Gem stivelse i begrænsede mængder til de dage, du træner, og hold dig så ellers primært til grøntsager, fisk, magert kød og magre mejeriprodukter samt frugt de andre dage. At du skal undgå sukker, ved du formentlig i forvejen.

Gå generelt efter rene råvarer og produkter med så kort ingrediensliste som muligt.

3. Du træner for længe

Træner du ret meget længere end en time, stiger din appetit væsentligt. Dermed risikerer du, at du nemt kommer til at spise langt mere, end du har forbrændt ved træningen.

4. Du styrketræner ikke

Løb er fint, men hvis du vil tabe dig, er det en rigtig god ide at supplere med styrketræning. Dermed opbygger du mere muskelmasse – og jo mere af det, jo højere forbrænding opnår du.