Yoga giver stærkere lunger

Bare 20 minutters yoga tre gange om ugen forbedrer din lunge-funktion markant.

4. december 2014 af I FORM

Det resultat nåede en gruppe thailandske forskere frem til, efter at de havde testet 58 raske, unge mennesker med en gennemsnitsalder på 20 år. Halvdelen af de 58 dyrkede yoga, hvor de især brugte stillinger som katten, træet og kamelen, der forbedrer brystvæggens funktion.

Den anden halvdel levede, som de plejede. Efter seks uger viste gruppen, der dyrkede yoga, signifikante forbedringer i åndedræts-kapaciteten, både med hensyn til ind- og udåndingsluften. Den anden gruppe viste ingen forandring.

Forskerne mener, at årsagen til det forbedrede åndedræt kan skyldes stærkere brystmuskler, og måske også at testpersonerne blev bedre i stand til at fjerne forhindringer i luftvejene.

Et sundt åndedræt giver energi til muskler og hjerne

Lungernes opgave er at transportere ilt fra luften og ind i blodet. Ilten forsyner kroppens celler og hjerne med energi, så du har kræfter til dagens mange gøremål. En dårlig lungefunktion giver kroppens muskler for lidt ilt til energifremstillingen og gør hjerne og muskler trætte.

Yoga er godt for både krop og sjæl. Her finder du effektive yogaøvelser til begyndere og øvede.

I FORM anbefaler

Igen i år er træningstøj på mange ønskelister i julen. Et lækkert, feminint træningssæt kan være med til at højne din træningsmotivation og få dig til at føle dig godt tilpas under din træning. Lige nu kan du med et abonnement på I FORM få et yoga-sæt med, der består af lækre tights i opstrammende kvalitet og en blød og lækker yoga-trøje med åben ryg. Uanset om gaven er til dig selv eller en du holder af, så kan du netop nu få yoga-sættet samt fire numre af I FORM for kun 149 kr + porto.

Ja tak, vis mig tilbuddet. 

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad forhindrer dig oftest i at træne?


I FORM anbefaler