Lindas succeshistorie: "Jeg klæder om, så snart jeg kommer hjem fra arbejde"

Efter fødslen af sit andet barn, satte 35-årige Linda sig et mål om at få en slankere og stærkere krop. Læs om, hvordan Linda gjorde træning til en naturlig del af hverdagen trods et travlt liv med fuldtidsjob, hus og børn.

Linda Eremitageløbet

LINDA TRÆNER HELE TIDEN MOD NYE MÅL – Eremitageløbet var et af dem

Jeg satte mig målet, fordi…

… jeg gerne ville tabe mig efter fødslen, få en stærkere krop, og især fordi jeg gerne ville have et lille frirum for mig selv. Det var så dejligt at smutte en times tid og få lov at koble af i hovedet og være noget andet end bare mor.

Det første, jeg gjorde, var…

… at lave en aftale med min mand om, at jeg to gange om ugen i løbet af barslen kunne smutte til træning. Jeg valgte reformer, fordi det kan gøres lettere og sværere alt efter ens form, så jeg kunne bygge langsomt på. Desuden lå træningscenteret lige om hjørnet, hvilket var vigtigt for mig. Det skulle ikke tage for lang tid. Da barslen var slut, startede jeg med at have skiftende arbejdstider, så jeg aftalte med mig selv, at jeg skulle træne på alle mine fridage. Jeg satte mig ned med min vagtplan og kalender og plottede holdtimer ind tre gange om ugen en hel måned frem.

Den store udfordring kom…

… da jeg fik almindelige 8-16-arbejdstider. Det kan være svært at finde tid, men min mand og jeg har en aftale om, at der skal være plads til et frirum for os begge – og for mig er det træningen. Jeg fortsatte med reformer en gang om ugen og begyndte at supplere med løbeture, fordi det er så dejligt let at få passet ind. I dag løber jeg fast en hverdagsaften og en tur i weekenden. For at komme af sted i hverdagene klæder jeg om til løbetøj, så snart jeg kommer hjem fra arbejde. Så føles det, som om halvdelen allerede er gjort, og der er ikke nogen tvivl om, at jeg skal ud at løbe. Desuden skynder jeg mig ud ad døren, lige så snart vi har spist aftensmad, og børnene er puttet – inden jeg overhovedet når at sætte mig i sofaen.

For at holde motivationen oppe…

… har jeg hele tiden nogle nye mål at gå efter. Fx har jeg netop deltaget i et 13-kilometers løb, og til foråret har jeg meldt mig til mit første halvmaraton. I løbet af vinteren har jeg også haft et mål om at gå fast til hot yoga for at prøve noget nyt. Men efterhånden giver det sig selv, fordi jeg ved, hvor meget energi jeg får af at træne. Det er jo bare blevet en vane for mig ligesom alt muligt andet.

Jeg kunne ikke have gjort det uden…

… planlægning! Det har hjulpet mig helt vildt meget, at træningen bare er skrevet ind i kalenderen, for så er det ikke til forhandling. Jeg har faktisk ikke haft en eneste krise eller dårlig periode undervejs. Men jeg bliver heller ikke sur på mig selv, hvis jeg fx kun når at træne to gange i en presset uge. Nogle gange er det bare umuligt at nå mere, og det har jeg det fint med.

DET VIRKEDE FOR LINDA

  • Reformer – Det er hårdt og giver god træning for hele kroppen, så jeg føler virkelig, at jeg får noget ud af tiden. Det er også fedt, at jeg kan veksle mellem de forskellige typer reformerhold alt efter humør for at få lidt variation.
  • Løbecoach – For at komme godt i gang med løbet fik jeg en løbecoach til at hjælpe mig i starten. Hun lagde en klar træningsplan for mig, og jeg skulle hele tiden rapportere tilbage til hende. Det var vildt motiverende.
  • Endomondo – Jeg bruger appen Endomondo, når jeg løber, for det giver ekstra motivation at følge mine resultater over længere tid. På den måde kan jeg hele tiden sætte mig nogle nye mål, fx at løbe længere eller hurtigere.