Fem fede følelser, du garanteret får efter træning

Lets’ face it – træning er ikke altid super sjovt. Men efterfølgende venter der masser af belønning til både hoved og krop. Se, om du kan genkende disse fem fede følelser, der sætter ind på bagkant af din træning.

To kvinder, der står i træningstøj og griner.

AHHH. Træning er ikke altid lige sjovt, men det er den følelse, du får bagefter, til gengæld!

© iStock

Har du nogle gange svært ved at komme afsted til træning? I stedet for at tænke på, hvor super hårdt det bliver, så fokusér på alle de fede belønninger, der venter bagefter – både fysisk og mentalt. Her har vi samlet fem af de fedeste følelser efter træning.

5 fede følelser vi får efter træning

Træning efterlader ikke altid overskud til smil, men det gør den følelse, du får i kroppen bagefter, til gengæld!

Mere selvtillid

Du kender det sikkert – din krop har været max. presset, men når du går de sidste 50 meter hen til hoveddøren efter en løbetur, så er det med ryggen rank og hovedet højt. Træning er nemlig én stor mental highfive til dig selv. Det giver en lækker selvtillid, som du tager med dig resten af dagen.

Ro i sindet

Døjer du med tankemylder, fx efter en lang arbejdsdag? Så prøv at tage en tur forbi træningscenteret på vej hjem.Din hjerne kobler fra, mens du træner, fordi du bliver nødt til at koncentrere dig om at yde rent fysisk. Det efterlader et dejligt tomt lærred på øverste etage.

Naturlig træthed

Træning giver god energi, men når du skal i seng om aftenen, kan du pludselig fornemme, hvordan musklerne har været på overarbejde. Du får en skøn følelse ud i alle lemmer, når kroppen endelig rammer madrassen, og du mærker, hvordan du uden besvær bare lukker øjnene og slumrer hen.

Lykkerus

Det er ikke for sjov, at der findes et begreb som “runner's high”. Fysisk krævende træning kan nemlig gøre dig helt høj. Når du træner, udskiller du endorfiner i hjernen – et morfinlignende stof, som både løfter humøret og virker smertedæmpende umiddelbart efter træning.

Varme i hele kroppen

Den dejligt varme, blussende fornemmelse, du får i kroppen under en workout, kan vare længe, efter du har smidt sports-bh’en. Når du træner, stiger din kropstemperatur ca. 2 grader, og det er ikke unormalt at føle sig varm og svedig efter træning, fordi kroppen stadig forsøger at få temperaturen ned.

Det sker der i kroppen efter træning:

  • Du indhenter ilt: Du bruger masser af ilt under træning, og bagefter bruger din krop energi på at indhente den ilt, så åndedræt og puls når tilbage til hvileniveau.
  • Energidepoter genopfyldes: Kroppens energilagre skal hurtigt genopfyldes efter træning, og i den proces går dit stofskifte i gang med at arbejde.
  • Væv repareres: Der opstår mikroskopiske skader i dine muskler og sener, når du træner. Disse bruger kroppen ekstra energi på at reparere.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 8/2022