Derfor skal du træne med din partner

I bruger alligevel en masse tid sammen, så hvorfor ikke bruge noget af den i træningstøjet? Læs, hvorfor det virker så godt at svede sammen med din kæreste eller ægtefælle.

En mand og en kvinde, der træner sammen.

SAMMENHOLD Partnertræning bringer både fysisk kontakt, nærvær og kvalitetstid ind i parforholdet.

© iStock

Der skorter ikke med gode grunde til at få en træningsmakker. Slet ikke, når makkeren også er dit hjertes udkårne.

I får hinanden ud af døren og kvalitetstid sammen oven i hatten. Her kan du læse flere gode grunde til at svede med din partner.

5 gode grunde til at træne med din partner

I får kvalitetstid

Partnertræning bringer både fysisk kontakt, nærvær og kvalitetstid ind i parforholdet!

“Par-tid” er ofte det første, der ryger, når der kommer børn, job og husholdning ind i billedet. Ved at træne sammen får I nogle faste afbræk i løbet af ugen, der kun handler om jer, og hvor I ikke bliver forstyrret af hverdagens trummerum.

Det forpligter

Det er altid mere forpligtende at lave træningsaftaler med andre. Og når det er din udkårne, der står og venter med løbeskoene på, bliver aftalen liiige det ekstra bindende. Det er sværere at komme med dårlige undskyldninger til den, der kender dig bedst, og som du måske ovenikøbet bor med.

I yder mere

Det er aldrig sjovt at tabe ansigt – slet ikke til sin partner. Derfor er der også incitament til lige at give den en tand mere, når vi er fysisk aktive med vores kæreste eller ægtefælle. Vi vil jo gerne gøre os umage og vise os fra vores bedste side, når vi er sammen med den, vi holder af

I styrker parforholdet

Det er ikke kun præstationerne, der bliver bedre, når I trækker i træningstøjet sammen. Jeres parforhold får også et boost. I ser nye sider af hinanden, støtter hinanden og oplever stolthed ved at gøre jer umage foran hinanden.

Et amerikansk studie fra 2021 viser fx, at vi er mere tilfredse med vores romantiske forhold på dage, hvor vi træner sammen med vores partner.

Det bliver sjovere

Hvis I kan komme over jeres forfængelighed ved at svede og pruste sammen, kan træning faktisk blive langt sjovere, når du gør det med en, du elsker. I kan udfordre hinanden, samarbejde om øvelser og klappe hinanden på skulderen, når det lykkes.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 13/2022