8 mantraer, der kan få dig i mål med din træning

Hvad siger du til dig selv, når du skal kæmpe dig over målstregen i din træning? Når planken skal holdes, eller de sidste kilometer løbes? Et stærkt kampråb kan bringe benzinen tilbage i blodet – også selvom du bare siger det inden i dig selv.

En kvinde laver øvelser, mens hun bliver motiveret af mantraer, der giver hende energi.

MOTIVATION - Et kraftfuldt statement kan være dét, der får dig igennem de sidste øvelser – eller det, der overhovedet får dig afsted til træning.

© iStock

Kom du sent i seng i går? Har det været en lang dag på jobbet? Der kan være mange grunde til, at kræfterne og energien ikke er helt, hvor du gerne vil have dem. Og så kan det være ekstra hårdt at komme igennem de sidste øvelser i træningssettet eller de sidste 500 meter på løberuten.

Med et mantra i baghovedet kan du narre psyken til at tro, at du selvfølgelig ikke stopper op nu. Det ville da være åndsvagt, når du er SÅ tæt på målstregen, ikke? Her har vi samlet nogle af de bedste statements, som blandt andet professionelle trænere bruger for at holde gejsten oppe. Du må godt låne dem. God træning.

8 MOTIVERENDE MANTRAER

Hvad siger du til dig selv, når du skal kæmpe dig over målstregen i din træning? Når planken skal holdes, eller de sidste pushups tages? Et stærkt kampråb kan bringe benzinen tilbage i blodet – også selvom du bare siger det inden i dig selv.

“Godt kæmpet!

De fleste af os giver den en ekstra skalle, hvis der helt banalt er nogle, der anerkender, hvor mange kræfter vi lægger i arbejdet. Og ja, også hvis det er dig selv, der anerkender det. Et verbalt skulderklap som “Godt kæmpet!”, “Hvor er du sej!” eller “Hvor er det bare stærkt” kan gøre en stor forskel for din lyst til at knokle videre.

“Lidt mere!”

Dette mantra virker godt, når du er hårdt presset. Det taler til den del af os, der måske ikke kan overskue at løbe 5 kilometer endnu, men vi kan godt klare bare lige lidt mere

“SMIL!”

At smile løfter det mentale og fysiske niveau. Selv kunstige smil kan snyde hjernen til at tro, at du rent faktisk er glad i låget. Og når du er i godt humør, har du lettere ved at præstere. Prøv det allerede i dag.

“Du kan, du vil, du gør det!”

Troen på egne evner har kolossal betydning for din ydeevne. De ord, du siger til dig selv, har det med at blive til selvopfyldende profetier. Det gælder, uanset om du bruger mantraet her inden en jobsamtale eller en holdtime i fitnesscenteret. For du KAN jo godt – og den styrkende tanke skal du bare plante i dit sind igen og igen

“Din krop er bygget til det her. Den kan sagtens!”

Vores hjerner har en tendens til at synes, det er hårdt, og vil gerne give op, før kroppen egentlig er flad. Med dette mantra kan du minde dig selv om, at din krop er stærk og sagtens kan gennemføre, hvad du udsætter den for.

“Du får det SÅ godt bagefter!”

Det skal gøre ondt, før det gør godt. Fokusér på den herlige kropsfølelse og dybe selvrespekt, der ligger og venter på dig, lige så snart træningstimen er forbi.

“Sidste to!”

Det hjælper at vide, at lidelserne har en ende, hvis der er to minutter eller to gentagelser tilbage af træningssettet. Det kan få dig til at samle de allersidste kræfter.

“Du skal bare starte igen!”

Er du inde i en dårlig spiral, hvor der går længere og længere mellem dine træningsdage, og det bliver mere og mere uoverskueligt at komme i gang? Så sig til dig selv, at du bare skal starte igen – ikke starte forfra. Det er et langt mere overskueligt udgangspunkt for dig selv.

Kilder: Anneli Kula Enevoldsen, fysisk og mental træner, Elin Solheim, træner og fysioterapeut, og Marina Aagaard, master i sundhed og træning, træner og blogger

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 8/2022