4 myter om kvinder, der træner vægte

Springer du vægttræningen over af frygt for at komme til at ligne en bodybuilder? Det behøver du ikke. Læs med her, så du kan strege de største myter om kvinder og vægttræning.

Kvinde med vægtstang

Myte 1. Cardio er den eneste nøgle til at tabe sig

Dit fedttab starter og slutter ikke med konditionstræning! Overdriver du træningen på løbebåndet og romaskinen, kan det faktisk bremse din fedtforbrænding på den lange bane, så du skal gøre mere bare for at bevare din form. Miks hellere styrke- og konditionstræning for det bedste resultat.

LÆS OGSÅ: Styrk alle de store muskelgrupper med en romaskine

Myte 2. Kvinder, der løfter vægte, bliver hærdebrede

En af de mest sejlivede myter… og den mindst rigtige! Muskler optager mindre plads end fedt, så der sker kun én ting, når du vægttræner: Du ser mindre ud. Sandheden er, at der skal meget hårdt arbejde og et ekstremt lavt fedtniveau til, før musklerne begynder at vokse udad som på en bodybuilder. Især for kvinder.

Myte 3. Resultaterne kan ses på vægten

Du kan mærke, at jeansene sidder løsere, men din vægt er stadig den samme. Så har du jo ikke opnået nogen resultater, vel? Forkert! Det er en gigantisk misforståelse, at din indsats med vægtstangen skal kunne aflæses på badevægten. Muskler fylder mindre end fedt, men de vejer 10-20 procent mere, så du kan sagtens have forbrændt adskillige deller, selvom din kropsvægt er den samme. Brug i stedet målebånd og selfies til at dokumentere dine fremskridt.

Myte 4. Punkttab er muligt

Ønskes: Flad mave. Haves: En blød vom. Fedt tabes ikke på en enkelt kropsdel, så nar ikke dig selv til at tro det. Selv om det er smart at træne mavemusklerne, kræver det også, at du spiser sundt og holder dit samlede fedtniveau nede, før vaskebrættet titter frem.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background