3 suveræne maveøvelser

Der er mange myter om mavetræning, og alt for ofte ender mange da også med at træne på en måde, der hverken giver flad mave, trimmet sixpack eller en stærkere kropskerne. Her får du tre suveræne maveøvelser.

Kvinde laver Roll-out øvelse på stuegulv

TRÆN DIG SELV TIL EN FLADERE MAVE med disse 3 suveræne maveøvelser

© Getty Images

Spot på mavemusklen

Her er tre gode maveøvelser, hvor du nemt kan øge belastningen og sværhedsgraden, efterhånden som du bliver stærkere.

1 Roll-out


I flere videnskabelige studier har roll-out vist sig at være en af de mest effektive maveøvelser, der findes. Med tiden kan du træne dig op til at lave øvelsen fra stående. Har du ikke et ab-wheel, kan du fx benytte en vægtstang med skiver.

Sådan gør du: Sæt dig med knæene på et liggeunderlag og hænderne på ab-wheelet. Rul langsomt og kontrolleret så langt frem, som du kan – uden at du mister spændingen i mavemusklerne og kommer til at svaje i ryggen. Rul derefter tilbage.

Kvinde laver Roll-out med ab wheel øvelse i fitnesscenter

ROLL OUT Øvelsen rammer primært de lige mavemuskler, men også de skrå mavemuskler, den brede rygmuskel og dine hoftebøjere.

© Getty Images

2 Russian twist


Russian twist er en god øvelse for de skrå mavemuskler. Du kan nemt justere sværhedsgraden, så den passer til dit niveau, ved at holde en tilpas tung vægt i hænderne – det kan fx være en vandflaske, en vægtskive eller en kettlebell.

Sådan gør du: Sid lidt tilbagelænet på gulvet, men stadig med ret ryg. Løft fødderne helt fri af gulvet. Drej nu overkroppen først til den ene side og så den anden. Fortsæt i et hurtigt tempo. Husk, at det ikke er dine arme, men overkroppen, der skal rotere.

Ønsker du, at give dig i kast med et mavetræningsprogram? Så skal du prøve I Forms "Mavetræning for let øvede på 10 min."

3 kvinder laver russian twist med medicinbold

RUSSIAN TWIST - en roterende mavebøjning.

© Getty Images

3 Cable crunches


Denne øvelse træner den lige mavemuskel. Kablet sikrer, at mavemuskulaturen skal arbejde hårdt gennem hele bevægelsen, og modsat mavemaskiner kan du med cable crunches selv bestemme, hvor stort dit bevægeudslag skal være.

Sådan gør du: Sæt et tov i den højeste position på kabeltårnet. Hold fast i enderne af tovet, og sæt dig på knæ med hænderne lige ved hovedet. Før brystet ned mod bækkenet og langsomt op igen ved hjælp af mavemusklerne.

Mand udfører kneeling cable crunches i kabeltårn

CABLE CRUNCHES Cable crunches er blot en af de mange øvelser, som du kan udføre i kabeltårnet

© Getty Images

Artiklen blev bragt i Aktiv Træning nr. 9/2018