Træn dine baller!

4 funktionelle grunde til at træne baller

Der er mange andre gode grunde til at træne ben og baller end de rent kosmetiske. Se hvorfor og få de bedste øvelser.

5. januar 2011 af I FORM-redaktionen

De største muskler i kroppen sidder lige præcis på bagdelen, og det er ikke uden grund. Det er nemlig dem, der tager en stor del af det daglige slæb, når du bevæger dig. Hvis de vel at mærke er trænet til at kunne det.

Desværre har mange af os baller, der ikke fungerer optimalt, og som er blevet dovne, fordi musklerne sjældent bruges i en inaktiv hverdag.

Når du står, sidder, ligger og slentrer, bruger du fx ikke den store sædemuskel, som er hoftens største muskler, og som er med til at give bagdelen sin struttende form. Det er først, når du går aktivt og med større skridt, at musklerne bliver aktiveret.

Desværre sidder, står og går mange af os med små skridt i det daglige, og derfor får vi også en bagdel, der ser ud, som om den aldrig bruges. Den bliver slap, ineffektiv og får den uønskede flade form.

En anden uheldig konsekvens ved ballernes manglende indsats er, at når de ikke laver noget, så må hoftebøjerne, rygmusklerne og baglårene tage en stor del af slæbet. Med det resultat, at du fx kan få rygsmerter og ondt i knæ og fødder.

 • Du får en bedre holdning

  Fordi ballemusklerne holder dit bækken og dermed din holdning i de rigtige stillinger, når du bevæger dig, og når du sidder og står stille.

 • Du skåner ryggen

  Mange løft indebærer, at man kun kan løfte rigtigt ved brug af ben og baller. Er musklerne ikke i form, så løfter ryggens muskler uhensigtsmæssigt meget vægt, og det kan give smerter.

 • Rygsøjlen beskyttes

  Stød igennem kroppen, fx når du går, løber, hopper osv., forplanter sig op gennem kroppens led. Er ben- og ballemusklerne stærke nok, tager de af for stødet og beskytter ryggen.

 • Du får mere overskud

  Mange af hverdagens bevægelser involverer ben- og ballemusklerne. Jo mere udholdende de er, des mindre trætte bliver de – det samme gælder for dig.

 

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: