Kvinde løber med armene i vejret

Får du vægten ned, kommer du op i fart. 

© iStock

Så hurtig bliver du, når du taber dig

Foruden løbeteknik og sammensætning af muskelfibre har din vægt stor betydning for din løbehastighed. Se her, hvordan du får mere fart i løbeskoene.

12. juni 2018 af Redaktionen

Kan jeg løbe hurtigere, hvis jeg taber mig?

Ja, for katten! Din vægt betyder meget for din hastighed. Dit kondital bliver bedre, når du taber dig. Et godt kondital betyder, at du har mere ilt i forhold til din kropsvægt, og da din krop skal bruge ilt til at danne energi, får du simpelthen mere energi og overskud, jo mere ilt du har til rådighed. 

Du kan beregne dit kondital her.

En grov tommelfingerregel siger, at du bliver 2-3 sekunder hurtigere pr. kilometer, hver gang du taber et kilo. Det præcise tal afhænger dog lidt af din løbeteknik og din sammensætning af muskelfibre.

Vil du smide et par kilo, så kan du på I FORMs hjemmeside finde effektive slankekure, lækre opskrifter og tips til en sundere livsstil.

Tab 5 kilo og bliv hurtigere


I FORM klæder dig på til træning

Lige nu får du en superbehagelig og lækker, langærmet træningstrøje fra Craft sammen med I FORM. Komforten er i top med et lækkert og åndbart materiale, der kan holde på varmen samtidig med, at det lader huden ånde. Det betyder, at du kan bruge trøjen til stort set alt – lige fra en rask gå- eller cykeltur til styrketræning og yoga, eller selvfølgelig når du løber. Her er trøjen på de kolde dage suveræn som et ekstra lag under løbejakken, og når vejret tillader det, kan den bruges alene.

Få den lækre træningstrøje sammen med 4 numre af I FORM spækket med inspiration, tips og sunde opskrifter. Prisen er KUN 149 kr. + 49,50 i porto og eksp. (i alt 198,50 kr.). Du sparer over 500 kr!

>>Se det supergode tilbud lige her.<<

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler