Hvordan bliver jeg mine mormorarme kvit?

Jeg har en masse løs hud på mine arme, som blafrer, når jeg bevæger mig. Det ser mildest talt ikke særligt godt ud, så hvordan slipper jeg af med det?

Glæd dig til de tonede muskler du altid har drømt om.

I FORMS træningsekspert Michelle Kristensen svarer

De velkendte mormorarme får mange kvinder til at nægte at gå i stroptrøjer, fordi de er flove over deres vinkende overarme. Og selv om alderen har noget at sige, i forhold til hvor spændstig huden er, så skal man altså ikke tage til takke med, at “sådan er det bare, når man er over 40 år!”.

Sukker bærer skylden

Vi kan gøre noget ved dine mormorarme, og nu skal jeg fortælle dig hvordan. Mormorarmene dukker op, når vi spiser for meget mad, i forhold til hvad vi forbrænder i løbet af dagen (især sukker bærer skylden), og når vi ikke træner armene. Så bliver bindevævet slapt, muskelmassen i triceps (musklen bag på overarmen) svinder ind, og vi lagrer vores fedt netop her.

Derfor er første skridt at kigge din kost efter i sømmene. Din mad skal være sukkerfattig, fyldt med fibre og proteiner, lav på kulhydrat, og du skal gå efter de sunde olier og drikke ca. seks store glas vand hver dag. Så bliver fedtmassen reduceret, og bindevævet strammes op.

Træn triceps - overalt

Når kosten er på plads, kommer turen til træningen. Selv om vi ikke kan punktslanke os lige ved tricepsmusklen, så kan vi sagtens træne den større, så den får en flot form og fylde – uden at komme til at ligne en bodybuilderarm!

Den gode nyhed er, at du kan træne din triceps overalt. Du behøver blot din egen kropsvægt og en stol eller lignende. Sæt hænderne på stolesædet, og bøj i albuerne, så numsen kommer tættere på jorden. Stræk herefter armene igen, så du atter løfter dig fra sædet. Øvelsen er et hit hos mine klienter, som finder den ekstremt hård, men særdeles virksom!
Se, hvordan nemt du kan træne triceps på din løbetur.

Endelig kan du måske skrubbe dine mormorarme mindre ved at gnubbe dem med en hamphandske. Det øger blodcirkulationen i huden og hjælper med at fjerne affaldsstoffer, der ofte gør den slappe hud endnu løsere.

Læs også: 3 gode tricepsøvelser