Dit hjerte elsker gang

Vi er født til at gå i timevis. Er du skadet, fx ved løb, er rask gang perfekt restitution. De store muskelgrupper i balder og ben aktiveres, og svinger du aktivt med armene, får du maksimal effekt af dine gåture.

En halvtimes rask gang, og dit hjerte vil elske dig.

Sådan påvirkes dit hjerte

90-100 skridt pr. minut med hvert ben sender hjerte og kredsløb på arbejde ved moderat intensitet.

Det er optimalt for at forbedre insulinfølsomheden, holde dit blodsukker stabilt og dit blodtryk nede samt modvirke at kolesterol ophobes i blodet.

Sådan skal du træne

Pr. kilometer forbrænder rask gang næsten lige så mange kalorier som løb, men det tager selvfølgelig længere tid på grund af den lavere hastighed.

Ifølge forskere fra Harvard School of Public Health sænker 30 minutters rask gang om dagen din risiko for at blive ramt af hjerte-kar-sygdomme med 18 procent.

Har du diabetes og dermed særlig høj risiko, kan du glæde dig over, at din dødelighed falder med hele 34 procent med en daglig rask gåtur.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background