Det bedste ved din ferie er slet ikke det, du tror

Hvis du tror, at den Mojito, du skal nyde på Barbados, bliver det bedste ved den kommende ferie, kan du godt tro om!

Kvinde med solhat spiser vandmelon

Det er skønt at spise vandmelon på stranden, men det er slet ikke det bedste ved ferien. Viser det sig..

© iStock

Det allerbedste ved ferien sker nemlig allerede inden, du overhovedet er rejst. Det viser en hollandsk undersøgelse, der har kigget på, hvilken del af ferien, der er forbundet med størst lykkefølelse. Forskerne har interviewet over 1500 mennesker.

Overraskende nok så viser undersøgelsen, at vi ikke oplever noget synderligt lykkeboost under og efter ferien. Her kan lange bilkøer, regnvejr og påtrængende gadesælgere hurtigt spolere den gode stemning.

Forventningens glæde er derimod det, der for alvor rykker på lykkebarometeret. Vi bliver simpelthen høje i hatten bare ved tanken om at kunne stemple ud fra jobbet og slappe af.

Få mest muligt ud af ferien

Hvis du vil have mest muligt ud af dette års ferie, så kan du altså roligt tyvstarte feriefornøjelserne allerede i dag. Fortæl vidt og bredt om dine planer, læs om de steder, du skal hen, planlæg, hvad du skal se med hvem og dan dig nogle billeder på nethinden af, hvordan du skal dase i hængekøjen og leve af vandmelon og rosévin.

Måske skulle du også overveje at tage flere små korte ferier i løbet af året i stedet for få lange. Så kan du få fornøjelsen af at glæde dig til hver enkelt lille afbræk fra jobbet.

Kilde: Applied Research in Quality of Life