5 vaner, du skal kvitte for at blive mere lykkelig

Drømmer du om en mere lykkelig tilværelse? Så begynd med at kigge på dig selv. Der er med garanti flere ting, du allerede nu kan udelukke fra dit liv for at komme tættere på lykken.

Glad kvinde i seng

Begynd hver morgen med at tænke på tre ting, du glæder dig til i løbet af dagen. Så er du automatisk indstillet på, at det bliver alletiders dag.

© iStock

Luger du ud i en række vaner, kan du nemt vænne dig selv til et gladere tankesæt, og så er det oven i købet ganske gratis. Læs her, hvilke vaner du gør klogt i at sortere fra i dit liv.

1. Drop de negative tanker

Beslut dig for, at du VIL glæden, og øv dig i at se enhver situation fra den mest positive side. Prøv også at fokusere på de ting, du er taknemlig for, så du vænner dig selv til at se livet fra den lyse side.

2. Giv slip på den dårlige samvittighed

Dårlig samvittighed skyldes enten, at du har for urealistiske forventninger til dig selv, eller at du ikke er forberedt, når trætheden eller lækkersulten melder sig. En løsning kan derfor være at tilpasse dit forventningsniveau til den tid, du har til rådighed.

3. Lad fastfooden stå

Fylder du dig med hurtige kulhydrater, unødige fedtkalorier og sukker, får det konsekvenser for dit humør. Tank i stedet op med naturlige madvarer, som fed fisk, yoghurt, grøntsager og fuldkorn.

4. Sammenlign ikke dig selv med andre

Vi mennesker spejler os konstant i andre for at kunne vurdere os selv, men det er ikke noget, der giver ro i sindet. Tværtimod. Drej i stedet bevidst dine tanker hen på de positive sider ved dig selv, og husk på, at alle mennesker har forskellige ståsteder i livet.

5. Bryd ud af din komfortzone

Er du ikke tilfreds med dit liv, så lav det om. Måske du skal begynde på en ny hobby, bestille den ferie, du altid har drømt om, eller måske det er på tide at skifte job. Vær modig, og husk på, du er bossen i dit liv.

Kilde: mamamia.com.au