5 ting, du VIRKELIG bør droppe

Du bliver aldrig sund, hvis du stadig gør nogle af de her ting.

Kvinde løber

Et nyt kalenderår kalder på nye målsætninger, og mange er allerede ved at planlægge at skære slik og søde sager ud af hverdagen. Men måske kan der også være andre usunde ting i dit liv, som du skulle se at få droppet i det nye år.

1. Den selvkritiske stemme

Stop med at fortælle dig selv, at du ikke er god nok. Det er en ond cirkel, og du vil konstant gå og være utilfreds med dig selv. Lad i år være året, hvor du begyndte at rose dig selv mere.

2. Badevægten

Hvis du vil tabe dig, kan vægten være et godt redskab. Det tager bare let overhånd, og så er det ikke et sundt element i dit liv. Husk på, at tallet på vægten langt fra siger noget om, hvor sund og ihærdig, du er.

3. Træningsformer, du hader

Det er langt fra alle, der kan lide at løbe, og er du én af dem, så lad være. Det er helt fint. Hvis du presser dig selv til at træne noget, du hader, vil det kun betyde, at du ikke får det gjort. Så find en træningsform, du kan lide.

4. Perfektionisme

At stræbe efter et mål er godt. At stræbe efter perfektion er ikke godt – det er decideret usundt. Det kan både have mentale og fysiske konsekvenser at sætte urealistiske målsætninger for sig selv. Og det må man sige, at perfektion er.

5. Kalorietælling

Kalorier er til for, at kroppen kan få energi, stærke muskler og knogler. Og altså ikke for at skulle tælles. Gør du det, så er det allerede et faresignal om, at du har et usundt og anstrengt forhold til mad. Spis en sund og varieret kost, så får du den mængde kalorier, din krop har brug for.