Sådan spiser du dig gravid

Det kan godt betale sig at kaste sig over disse fødevaregrupper, hvis du forsøger at blive gravid.

Der er en lang række ting, der kan besværliggøre muligheden for at blive gravid. Nogle af disse kan behandles, mens andre er konstante. Det er dog bestemt ikke umuligt at forbedre sine chancer for at blive gravid.

Fertilitet og sundhed

Din form og din kost kan være afgørende, når du ønsker at blive gravid. Cirka 40% af alle fertilitetproblemer skyldes besvær med ægløsningen - og disse kan ifølge et Harvard-studie fra 2007 reduceres ganske betydeligt, hvis man spiser og lever sundt.

Spis dig gravid

Hvis du ønsker at forbedre dine muligheder for at blive gravid, så skulle du måske kaste dig over disse 6 fødevaregrupper, der påvirker din sundhed og fertilitet positivt.

Koldtvandsfisk

Omega-3 fedtsyrer er essentielle for kropstemperaturen, som er vigtig, når man forsøger at blive gravid. Spis godt med laks, sardiner og makrel.

Fed mælk

Vælg den fede sødmælk, når du prøver at blive gravid. En smule fed yoghurt eller is hver dag kan også gøre tricket.

Langsomme kulhydrater

Styr dit blodsukker og insulin-niveau ved at udskifte de hurtige kulhydrater med fuldkorn, grøntsager og bønner.

Vegetabilsk protein

Erstat noget af det tunge kød med protein fra bønner, tofu, parmesan, ærter og nødder.

Jern fra planter

Spinat, bønner, tomater, rødbeder og korn er alle eksempler på vegetabilske fødevarer, der er kilder til det sunde jern.

Vand

Vand er naturligvis den bedste kilde til at holde sig hydreret. Du kan godt drikke både te, kaffe og alkohol i moderate mængder - men hold dig fra sukkerholdige drikke.

Må gravide og ammende spise tun?