Olie plejer din hud

Olie er fedt ... til en smuk, velplejet hud. Se hvilke olier du skal bruge hvor.

Forkæl din hud med lidt lækker olie, hvis den har tendens til at tørre ud. På den måde hjælper du din hud til at holde sig selv sund.

I princippet kan du bruge alle slags olier, men nogle er lettere at bruge på huden end andre, og så er det måske også rart, at de dufter godt – eller i hvert fald neutralt.

LÆS OGSÅ: Har du styr på din madlavnings-olier?

Ansigtet

Brug kokos-olie, der er let og hurtigt trænger ind i huden. Brug ganske lidt, og masser den blidt ind i huden.

Kroppen

Abrikosolie er perfekt til at smøre resten af kroppen ind i – den er lidt federe end kokosolien, men trænger forholdsvis nemt ind i især tør hud.

Håret

Mandelolie giver masser af fedt til hår eller hovedbund, der trænger. Masser en lille håndfuld i hår og hovedbund – vent 10 minutter, og vask så håret. Put shampoo i håret, før du gør det vådt med vand.

Neglene

Negle er jo også hudceller, der har brug for fedt. Brug den olie, du har, fx olivenolie, og masser den ind på negle og huden omkring dem. Masser gerne i 5 minutter, og skyl så ­resten af olien af.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background