Hvad gør orgasme?

Pulsen stiger, blodtrykket stiger - dit hjerte arbejder, som om du har løbet 30 minutter.

Når du får orgasme stiger puls og blodtryk typisk til det dobbelte! De svarer til, at du har løbet i 30 minutter. Niveauet af hormoner som testosteron og DHEA stiger, hvilket har en beskyttende eff ekt på hjertet.

Kæmpe hormon-boost

MRI-skanninger kombineret med blodprøver har vist, at niveauet af hormonet oxytocin under en orgasme femdobles hos mænd og stiger endnu mere hos kvinder, som har brug for et større niveau af oxytocin end mænd for at opnå orgasme. Oxytocin påvirker smertecentret i hjernen, så kvinder kan tolerere meget mere smerte end normalt.

Dit G-punkt kan øge smertetolerancen

Desuden viser hjerneskanninger, at stimulering af kvindens G-punkt får smertetolerancen til at stige yderligere under orgasme. Orgasmen udløser endorfiner og kortikosteroider, dvs. opiumslignende stoffer, som dulmer nerveenderne og mindsker smerter, også menstruationskramper, migræne og angst. Oxytocin skaber desuden behagelige følelser af samhørighed.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background