Hvad gør orgasme?

Pulsen stiger, blodtrykket stiger - dit hjerte arbejder, som om du har løbet 30 minutter.

Når du får orgasme stiger puls og blodtryk typisk til det dobbelte! De svarer til, at du har løbet i 30 minutter. Niveauet af hormoner som testosteron og DHEA stiger, hvilket har en beskyttende eff ekt på hjertet.

Kæmpe hormon-boost

MRI-skanninger kombineret med blodprøver har vist, at niveauet af hormonet oxytocin under en orgasme femdobles hos mænd og stiger endnu mere hos kvinder, som har brug for et større niveau af oxytocin end mænd for at opnå orgasme. Oxytocin påvirker smertecentret i hjernen, så kvinder kan tolerere meget mere smerte end normalt.

Dit G-punkt kan øge smertetolerancen

Desuden viser hjerneskanninger, at stimulering af kvindens G-punkt får smertetolerancen til at stige yderligere under orgasme. Orgasmen udløser endorfiner og kortikosteroider, dvs. opiumslignende stoffer, som dulmer nerveenderne og mindsker smerter, også menstruationskramper, migræne og angst. Oxytocin skaber desuden behagelige følelser af samhørighed.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background