Det sker når du bliver sexuelt ophidset

At være ophidset sexuelt hjælper faktisk sår til at hele dobbelt så hurtig.

Den stigningen i oxytocinniveauet, som sker, når du bliver sexuelt ophidset styrker immunforsvaret i mindst 24 timer efter sex. Laboratorietest på rotter viser, at oxytocin, der svarer til at være seksuelt ophidset, giver dobbelt så hurtig sårheling.

Samtidig har forskere fra Ohio State påvist, at folk, der lever i et lykkeligt forhold, heler 30 pct. hurtigere end dem, der lever i stressfyldte forhold.

Hjernen

Berøringer frigiver oxytocin, hvilket medfører en række følgereaktioner i kroppen. Fx frigives endorfiner og testosteron, der både biologisk og psykisk øger lysten til at blive berørt endnu mere (hvilket så igen får oxytocinniveauet til at stige yderligere).

Øget smertetærskel

Oxytocin får nerveenderne i de erogene zoner som øreflipper, hals og kønsorganer til at blive mere følsomme over for berøring. Hormonet får desuden smertecentret i mellemhjernen til at hæve smertetærsklen.

Hjertet

Puls og blodtryk stiger, hjertet pumper blodet mere eff ektivt rundt i kroppen, blandt andet ned til kønsorganerne.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background