8 ting, du gør for andre, som du også bør gøre for dig selv

Du er så god til at tænke på og være noget for andre. Husker du at vise dig selv den samme omsorg? Her får du ideer til, hvordan du husker at være din egen bedste ven.

Kvinde kysser sit spejlbillede. Hun husker at være ekstra god ved sig selv og ikke kun ved andre.

ELSK DIG SELV – “Hvor ser du dejlig ud i dag.” I stedet for at vente på, at andre siger det, kan du jo selv åbne munden. Det virker!

© iStock

Der er dage, hvor man bare kan gå og vente på, at andre stikker en et smil og en kompliment. Men hey, hvorfor gå og vente på det. Hvis du nu i stedet begyndte at være lige så sød og imødekommende over for dig selv, som du er for andre, så kan en sur dag hurtigt blive meget bedre.

Du kan jo begynde fra en ende af på vores "elsk dig selv"-liste.

Vær kropslig

Et kram er svært at give til sig selv. Men derfor har du jo alligevel brug for at være god ved kroppen. Du kan sæbe dig grundigt ind i badet, smøre dig ind i en dejlig bodylotion eller strække leddene igennem. Kroppen vil elske dig for det!

Gør lidt ekstra ud af ­aftensmaden

Svitsede kongerejer i hvidløg, levende lys på bordet eller en god flaske vin til maden. Når der er gæster på besøg, disker vi gerne op med alverdens lækkerier. Din lidt kedelige tirsdag bliver altså noget mere nydelsesfuld, hvis du indimellem byder dig selv på samme luksus.

Invitér på en oplevelse

En dejlig travetur i skoven eller ned i biografens dybe sæder. Strengt taget behøver du jo ikke en makker ved din side for at få den slags forkælelse. Du kan jo bare invitere dig selv! Bonus: Du bestemmer selv gåruten eller biograffilmen.

Tag en timeout

Det er ikke længden af pausen, snarere hyppigheden, der betyder noget. Ligesom du kan sige til din travle kollega eller partner: “Sæt dig ned, det gør jeg,” så kan et selvtildelt pusterum også højne din egen livskvalitet.

Bær over med uperfekthed

Ups, så glemte du lige at købe mælk, så havregrynene bliver en tør omgang. Eller du kom 15 minutter for sent til et møde. Når en anden gør det “imod” dig, trækker du måske på skuldrene, for så slemt er det heller ikke. Den behandling har du da også selv fortjent, synes du ikke?

Giv ­komplimenter

Man bliver så glad, når man får et par positive ord med på vejen. Hvad end det er en bemærkning om, at du “ser godt ud i den farve din bluse har” eller klarer en arbejdsopgave til perfektion. Den slags anerkendende skulderklap, som du måske er flink til at give til andre, kan du også forsøde dig selv med.

Giv feedback

Lur os, om du ikke velvilligt stiller op med alverdens konstruktive råd og gode ideer til, hvad andre kan gøre for at nå deres mål. Hvad end det er at tabe sig 5 kilo eller starte op som selvstændig. Prøv at vende opmærksomheden indad. Hvilke råd vil du give dig selv for at opnå det, du drømmer om?

Forær en gave

Ofte er vi vældigt energiske, når der skal findes gaver til (barne)barnet, partneren eller den gode veninde. Er budgettet stramt, udsætter vi hurtigt at købe nyt tøj, en ting til hjemmet eller en omgang massage. Men husk på, at DU også har fortjent en gave indimellem.