Din internetbrowser er desværre uddateret. Denne side understøtter beklageligvis ikke forældede browserversioner.
Sådan opdaterer du din browserTjek symbolerne i bunden for at se, om plastikbeholderen kan tåle frost og varme.
© iStockPlastikbeholdere er generelt et fornuftigt emballagevalg – både for din sundhed og miljøet. De kan bruges igen og igen, og der er god lovgivning på området. En del plastikbøtter tåler både frost og varme, så de kan smides i fryseren og mikroovnen – tjek, hvilke temperaturer dine bøtter kan klare, ved at se efter symbolerne, som ofte sidder i bunden.
Genbruger du plastikbøtten fra fx is? Det må du gerne, men kun til fødevarer, der ligner den, der oprindeligt var i den. Var det is, så brug den kun til kolde fødevarer, der minder om is. Du skal fx ikke putte sure fødevarer i den – surt er nemlig typisk noget, der kan ændre afgivelsen af stoffer fra emballage.
Dåser - Når du har åbnet en dåse med fx makrel, men ikke kan spise det hele på én gang, skal resten hældes over i en anden emballage. F.eks. en plastikbøtte. Lakken brydes nemlig, når dåsen åbnes, og så er der adgang til metaller, som kan afgive tin til din mad og give den en metallisk smag.
Kilde: Stine Müller, projektleder i Forbrugerrådet Tænk
Få de bedste tips til din træning, de lækreste opskrifter og den nyeste viden om sundhed.
LIGE NU: Lækker konfekt-samlig til dig! Tilmeld dig I FORMs nyhedsbrev og få hæfte med lækre opskrifter fyldt med sunde råvarer.
Ja tak, jeg vil gerne modtage I FORMs nyhedsbrev med spændende
artikler samt markedsføring om I FORM via e-mail.
Du kan til enhver tid afmelde dig igen. Læs mere