5 grunde til, du får dårlig ånde

Vidste du, at dit spyt faktisk kan påvirke din ånde? Læs her – og tjek fire andre grunde til, du får dårlig ånde!

Kvinde ser skræmt ud og holder sig for munden

Stinker din ånde af gammel ged? Find årsagen her.

© Colourbox

De fleste oplever af og til, at de har dårlig ånde. Men er du egentlig klar over, hvorfor du får det? Vi har samlet 5 grunde til, du får dårlig ånde.

Få lækkert Kari Traa-sæt + 3 nr. af I FORM – KUN 99 kr. Klik her >>

Du er lige vågnet

Yes, alle mennesker har dårlig ånde efter 8 timer på langs. Og årsagen er, at spytproduktionen går væsentligt langsommere, når man sover. Fordi spyttet er med til at rengøre munden for bakterier, vil din mund være ”beskidt”, når du vågner. Og det lugter altså.

Du har spist mad, der lugter

Både løg og hvidløg efterlader dig med dårlig ånde. Men vidste du, at nogle krydderier, kål, blomkål og radisser kan have samme effekt? Lugten stammer helt nede fra mavetarmkanalen og altså ikke kun fra din mund. Mums!

Du har ikke spist hele dagen

Når du springer et måltid over, kan du være sikker på, at du får dårlig ånde. Hvis ikke, du spiser, producerer du heller ikke nær så meget spyt. Og spyttet er jo som bekendt med til at holde munden ren. Er du på kur og sparer på måltiderne, kan det hjælpe at drikke jævnligt.

Du er på low carb-kur

Undersøgelser har vist, at folk, der holder deres kulhydratindtag på et minimum, har særligt dårlig ånde, hvis man sammenligner med folk, som spiser meget fedtfattigt. Til gengæld skulle folk, der netop spiser fedtfattigt, have tendens til både at bøvse og prutte mere end dem, der undgår kulhydrater.

Din tunge er synderen

Der gemmer sig flere bakterier i tungens mange små fordybninger end i resten af munden, så hvis du aldrig børster din tunge, kan årsagen til din dårlige ånde ligge her.

Sådan slipper du af med dårlig ånde

LÆS OGSÅ: Paradentose – er du syg i tandkødet?