8 fantastiske ting, du kan glæde dig til ved seniorlivet

Hvis du tror, at livskvaliteten per definition drukner i skavanker og ensomhed med alderen, kan du godt tro om. Vi sætter spot på alt det, du kan glæde dig til, når du bliver gammel.

En ældre kvinde er tydeligvis glad for sit liv. Hun smiler og nyder øjeblikket.

SENIORLIV- Sørg for at holde dig i gang, for der venter et fedt seniorliv forude.

© Ditte Capion

Renomméet har ridser i lakken. Men seniorlivet er for langt de fleste godt!

Vi har samlet 8 livsbekræftende ting, som kan forsøde dit ældreliv.

Alt sammen grunde, der kan minde os om, at det godt kan betale sig at passe på kroppen, for den skal ikke bare holde i mange år. Den skal også nyde livet i mange år.

God fornøjelse.

Tid til dem, du kan lide

Når du fjerner arbejde fra ligningen, bliver der markant mere tid til at være sammen med venner og familie.

Gåture, fritidsinteresser, kaffeslabberas og middage – kom an! Og du kan få nye venner. Ca. halvdelen af de 85-89-årige svarer i en undersøgelse, at de har fået nye venskaber inden for de seneste 5 år.

Det bliver da en fest at blive pensionist.

Du kan fortsat træne

…  og forbedre din form, lige så meget som unge kan.

Kroppens evne til at træne styrke og kondition op varer nemlig ved. Så der er alle mulige grunde til at melde dig ind i en danseskole, en roklub – eller hvad du nu har lyst til.

Du kan stadig have et godt sexliv

Man skal ikke være rynkefri for at nyde sex. Tværtimod, så opstår der med alderen en større accept af kroppen, der kan gøre dig mere fri på lagnerne.

Flere end halvdelen af de 65-74-årige danskere oplyste i en undersøgelse fra 2019, at de i høj eller meget høj grad har fået dækket deres seksuelle behov det seneste år.

Ensomhed, nej tak

Vidste du, at aldersgruppen omkring 70 år er de mindst ensomme i Danmark? Ellers ved du det nu.

I Den Nationale Sundhedsprofil fra 2021 svarer sølle 7,5 pct. af de 65-74-årige, at de føler sig ensomme, i modsætning til fx de 16-24-årige, hvor tallet er tre gange så højt.

Du kan sove længe

Bib, bib, bib. Den pinefulde lyd af et vækkeur, der går i gang klokken “kvart i kvalme”, bliver fortid, den dag du bliver pensionist. Så kan du bare vågne, når kroppen er udhvilet, og stå op, når du er klar. Ikke nogen dårlig ting – især for B-mennesker. Tænk, hvilke sene nætter til læsning og film ...

Du hviler mere i dig selv

Når man har levet i mange år, ved man, at tingene løser sig. For det plejer de at gøre. Og det er okay, at livet går op og ned. Med den erfaring kan selv de største udfordringer klares, når du bare tager dem et skridt ad gangen. Ingen stress her.

Udsigt til billige ferier

Den dag, hvor du sagtens kan rejse på “skæve tidspunkter”, venter der markant billigere ferier til skipister og sandstrande med god plads.

Mange eksotiske egne af verden har tilmed bedst klima for- og efterår, og det bliver lige præcis intet problem for dit aldrende jeg.

Du er attraktiv på jobmarkedet.

Bare fordi læsebrillen skal på, kan du stadig arbejde. Og efterspørgslen på gråhårede medarbejdere er stor. Undersgøelselsen Fremtidens seniorarbejdsliv fra 2019 viser, at seniorer ikke bliver fyret oftere end andre aldersgrupper, så hæng i med arbejdet så længe, du kan – og vil.

Kilde: Lars Linderholm mfl.

I FORM 11/2023