Choko-rugboller med lakridsøl og hakkede mandler

100 minutter
304 kcal

Skøn sundhedssymfoni med chokolade og mandler forklædt som rugbolle!

Choko-rugboller med lakridsøl og hakkede mandler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • ¼ dl vand
  • ¼ dl lakridsøl
  • 2¾ g økologisk gær
  • ¼ spsk. maltsirup
  • ¼ spsk. koldpresset rapsolie
  • 11 g rugperler
  • 5½ g sesamfrø
  • 5½ g hørfrø
  • 5½ g solsikkekerner
  • 5½ g græskarkerner
  • 33 g ølandshvede
  • 33 g fint rugmel
  • ¼ spsk. havsalt
  • 18 g 70 % hakket chokolade
  • 33 g hakkede mandler

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.

  • Bland vand og øl, og opløs gæren heri.

  • Tilsæt maltsirup og rapsolie. Kom rugperler, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner i.

  • Tilsæt mel og salt sammen med den grofthakkede chokolade.

  • Lad dejen hvile lunt med et fugtigt klæde over i en time.

  • Smut mandlerne, og hak dem.

  • Form boller, vend dem i mandlerne, og tryk dem flade.

  • Bag dem ved 175 grader i 40 minutter – først 20 minutter uden varmluft og så 20 minutter med.

Vild med mandler? Det er vi også. Men hvor mange mandler må man egentlig spise dagligt? Få svaret her.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background