Choko-rugboller med lakridsøl og hakkede mandler

Skøn sundhedssymfoni med chokolade og mandler forklædt som rugbolle!

Choko-rugboller med lakridsøl og hakkede mandler

18 stk.

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Tid i alt: 100 minutter - hævetid: 1 time

INGREDIENSER

2,5 dl vand

2,5 dl lakridsøl

25 g økologisk gær

2 spsk. maltsirup

2 spsk. koldpresset rapsolie

100 g rugperler

50 g sesamfrø

50 g hørfrø

50 g solsikkekerner

50 g græskarkerner

300 g ølandshvede

300 g fint rugmel

1 spsk. havsalt

170 g 70 % hakket chokolade

300 g hakkede mandler

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Bland vand og øl, og opløs gæren heri.
  • Tilsæt maltsirup og rapsolie. Kom rugperler, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner i.
  • Tilsæt mel og salt sammen med den grofthakkede chokolade.
  • Lad dejen hvile lunt med et fugtigt klæde over i en time.
  • Smut mandlerne, og hak dem.
  • Form boller, vend dem i mandlerne, og tryk dem flade.
  • Bag dem ved 175 grader i 40 minutter – først 20 minutter uden varmluft og så 20 minutter med.

Vild med mandler? Det er vi også. Men hvor mange mandler må man egentlig spise dagligt? Få svaret her.

næringsindhold pr. person

Energi: 304 kcal

Protein: 9,2 g

Fedt: 16,2 g

Kulhydrat: 32,5 g

Kostfibre: 4,7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: