Choko-rugboller med lakridsøl og hakkede mandler

100 minutter
304 kcal

Skøn sundhedssymfoni med chokolade og mandler forklædt som rugbolle!

Choko-rugboller med lakridsøl og hakkede mandler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • ¼ dl vand
  • ¼ dl lakridsøl
  • 2¾ g økologisk gær
  • ¼ spsk. maltsirup
  • ¼ spsk. koldpresset rapsolie
  • 11 g rugperler
  • 5½ g sesamfrø
  • 5½ g hørfrø
  • 5½ g solsikkekerner
  • 5½ g græskarkerner
  • 33 g ølandshvede
  • 33 g fint rugmel
  • ¼ spsk. havsalt
  • 18 g 70 % hakket chokolade
  • 33 g hakkede mandler

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.

  • Bland vand og øl, og opløs gæren heri.

  • Tilsæt maltsirup og rapsolie. Kom rugperler, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner i.

  • Tilsæt mel og salt sammen med den grofthakkede chokolade.

  • Lad dejen hvile lunt med et fugtigt klæde over i en time.

  • Smut mandlerne, og hak dem.

  • Form boller, vend dem i mandlerne, og tryk dem flade.

  • Bag dem ved 175 grader i 40 minutter – først 20 minutter uden varmluft og så 20 minutter med.

Vild med mandler? Det er vi også. Men hvor mange mandler må man egentlig spise dagligt? Få svaret her.