Choko-rugboller med lakridsøl og hakkede mandler

Skøn sundhedssymfoni med chokolade og mandler forklædt som rugbolle!

25. november 2013 af I FORM

18 stk.
2,5 dl vand
2,5 dl lakridsøl
25 g økologisk gær
2 spsk. maltsirup
2 spsk. koldpresset rapsolie
100 g rugperler
50 g sesamfrø
50 g hørfrø
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
300 g ølandshvede
300 g fint rugmel
1 spsk. havsalt
170 g 70 % hakket chokolade
300 g hakkede mandler

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Bland vand og øl, og opløs gæren heri.
  • Tilsæt maltsirup og rapsolie. Kom rugperler, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner i.
  • Tilsæt mel og salt sammen med den grofthakkede chokolade.
  • Lad dejen hvile lunt med et fugtigt klæde over i en time.
  • Smut mandlerne, og hak dem.
  • Form boller, vend dem i mandlerne, og tryk dem flade.
  • Bag dem ved 175 grader i 40 minutter – først 20 minutter uden varmluft og så 20 minutter med.

Vild med mandler? Det er vi også. Men hvor mange mandler må man egentlig spise dagligt? Få svaret her.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler