Friskpresset saft og fintreven skræl af 2 økologiske appelsiner
¾
spsk.
rent kakaopulver
¼
spsk.
stødt lakridsrod
¼
tsk.
stødt kanel
1
økologiske bananer, skrællede og skåret i halve
2
små grillspyd af træ
Kokosmel
Sådan gør du
Rør appelsinsaft, -skræl, kakao, lakrids og kanel sammen i en skål. Massen skal være næsten lige så tyk som smeltet chokolade.
Sæt bananerne på grillspyd. De skal spiddes på langs.
Vend bananerne i appelsin-kakao-lakrids-blandingen. De skal være helt dækkede fra “top til tå”.
Drys dem så med kokosmel.
Kom bananerne med spyd og hele molevitten i fryseposer, og læg dem i fryseren i mindst 12 timer, til de er helt dybfrosne.
TIPS: Leg med smagen – prøv at bruge carobpulver i stedet for kakaopulver. Små mængder af aromatiske krydderier – fx lidt stødt kardemomme eller stødte nelliker – er også værd at prøve.