Bananpops med kakao, kanel, lakrids og kokos

Kanel dæmper dit blodsukker, og kakao holder hjertet sundt.

1. oktober 2013 af I FORM

8 personer

Friskpresset saft og fintreven skræl af 2 økologiske appelsiner
3-4 spsk. rent kakaopulver
1 spsk. stødt lakridsrod
1 tsk. stødt kanel
4 økologiske bananer, skrællede og skåret i halve
8 små grillspyd af træ
Kokosmel

Sådan gør du

  • Rør appelsinsaft, -skræl, kakao, lakrids og kanel sammen i en skål. Massen skal være næsten lige så tyk som smeltet chokolade.
  • Sæt bananerne på grillspyd. De skal spiddes på langs.
  • Vend bananerne i appelsin-kakao-lakrids-blandingen. De skal være helt dækkede fra “top til tå”.
  • Drys dem så med kokosmel.
  • Kom bananerne med spyd og hele molevitten i fryseposer, og læg dem i fryseren i mindst 12 timer, til de er helt dybfrosne.

Hvor meget ved du egentlig om kanel? Bliv klog på krydderiet her

Tips

Leg med smagen – prøv at bruge carobpulver i stedet for kakaopulver. Små mængder af aromatiske krydderier – fx lidt stødt kardemomme eller stødte nelliker – er også værd at prøve.

Sund bonus

Bananerne er rige på kalium, der sænker blodtrykket, kakaoen indeholder polyfenoler, der også beskytter dine blodkar, og appelsinen indeholder C-vitamin.


VIDEO: Sådan laver du sunde lækre bananpandekager på 5 minutter

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: