hjemmelavet kit-kat

Kiksekat

En knasende lækker chokoladebar med havregryn og dadler, der er ligeså skøn som den er sukkerfri.

Kiksekat af havregryn og dadler

10 stk

INGREDIENSER

Kiks

4 dl havregryn

7 dl vand

½ tsk. salt

"Karamel"

16 friske dadler

2 spsk. kokosolie

2 spsk. kogende vand

1 knsp. vaniljepulver

Overtræk

100 g sukkerfri mælkechokolade

Sådan laver du kiksekat af havregryn og dadler

Kiks: 

  • Bland havregryn, vand og salt sammen i en gryde, og kog det i ca. 5 minutter, indtil det er blevet til havregrød. 
  • Bred grøden ud på bagepapir på en bageplade, og gør den så tynd som muligt, uden at der bliver huller. 
  • Bag massen i 50-60 minutter ved 175 grader varmluft, indtil den er sprød. 
  • Når der er gået 30 minutter, tager du pladen ud og laver aftegninger i grøden til din kiksestørrelse. 
  • Kom pladen i ovnen igen derefter, og bag dem færdig. Lad dem afkøle derefter.

Karamel: 

  • Blend alle ingredienser til karamel sammen, og smelt chokolade over vandbad. 
  • Saml en kiksekat ved at tage 3 kiks, smør 2 af dem, og læg dem oven på hinanden, og kom chokolade udenpå. 
  • Lad dem køle af, og stil dem et køligt sted. Smager bedst friske, så frys dem ned, som du ikke skal spise samme dag.

næringsindhold pr. person

Energi: 227 kcal

Protein: 3,4 g

Fedt: 7,6 g

Kulhydrat: 35,5 g

Kostfibre: 4 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: