Kiksekat

227 kcal

En knasende lækker chokoladebar med havregryn og dadler, der er ligeså skøn som den er sukkerfri.

hjemmelavet kit-kat

Kiksekat af havregryn og dadler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

Kiks

  • ¾ dl havregryn
  • 1½ dl vand
  • ¼ tsk. salt

"Karamel"

  • friske dadler
  • ½ spsk. kokosolie
  • ½ spsk. kogende vand
  • ¼ skvis vaniljepulver

Overtræk

  • 20 g sukkerfri mælkechokolade

Sådan laver du kiksekat af havregryn og dadler

Kiks:

  • Bland havregryn, vand og salt sammen i en gryde, og kog det i ca. 5 minutter, indtil det er blevet til havregrød.
  • Bred grøden ud på bagepapir på en bageplade, og gør den så tynd som muligt, uden at der bliver huller.
  • Bag massen i 50-60 minutter ved 175 grader varmluft, indtil den er sprød.
  • Når der er gået 30 minutter, tager du pladen ud og laver aftegninger i grøden til din kiksestørrelse.
  • Kom pladen i ovnen igen derefter, og bag dem færdig. Lad dem afkøle derefter.

Karamel:

  • Blend alle ingredienser til karamel sammen, og smelt chokolade over vandbad.
  • Saml en kiksekat ved at tage 3 kiks, smør 2 af dem, og læg dem oven på hinanden, og kom chokolade udenpå.
  • Lad dem køle af, og stil dem et køligt sted. Smager bedst friske, så frys dem ned, som du ikke skal spise samme dag.