Kiksekat

70 minutter
227 kcal

En knasende lækker chokoladebar med havregryn og dadler, der er ligeså skøn som den er sukkerfri.

hjemmelavet kit-kat

Kiksekat af havregryn og dadler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

Kiks

  • ¾ dl havregryn
  • 1½ dl vand
  • ¼ tsk. salt

"Karamel"

  • friske dadler
  • ½ spsk. kokosolie
  • ½ spsk. kogende vand
  • ¼ knsp. vaniljepulver

Overtræk

  • 20 g sukkerfri mælkechokolade

Sådan laver du kiksekat af havregryn og dadler

Kiks:

  • Bland havregryn, vand og salt sammen i en gryde, og kog det i ca. 5 minutter, indtil det er blevet til havregrød.
  • Bred grøden ud på bagepapir på en bageplade, og gør den så tynd som muligt, uden at der bliver huller.
  • Bag massen i 50-60 minutter ved 175 grader varmluft, indtil den er sprød.
  • Når der er gået 30 minutter, tager du pladen ud og laver aftegninger i grøden til din kiksestørrelse.
  • Kom pladen i ovnen igen derefter, og bag dem færdig. Lad dem afkøle derefter.

Karamel:

  • Blend alle ingredienser til karamel sammen, og smelt chokolade over vandbad.
  • Saml en kiksekat ved at tage 3 kiks, smør 2 af dem, og læg dem oven på hinanden, og kom chokolade udenpå.
  • Lad dem køle af, og stil dem et køligt sted. Smager bedst friske, så frys dem ned, som du ikke skal spise samme dag.

Her finder du flere sunde snacks til at stille den lille sult.