hjemmelavet kit-kat

Kiksekat

En knasende lækker chokoladebar med havregryn og dadler, der er ligeså skøn som den er sukkerfri.

1. februar 2016 af Michelle Kristensen

Kiksekat af havregryn og dadler

10 stk.

Kiks:

“Karamel”:

  • 16 friske dadler
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. kogende vand
  • Et drys vaniljepulver

Overtræk:

  • 100 g mælkechokolade, sukkerfrit

Sådan gør du:

Kiks: Bland havregryn, vand og salt sammen i en gryde, og kog det i ca. 5 minutter, indtil det er blevet til havregrød. Bred grøden ud på bagepapir på en bageplade, og gør den så tynd som muligt, uden at der bliver huller. Bag massen i 50-60 minutter ved 175 grader varmluft, indtil den er sprød. Når der er gået 30 minutter, tager du pladen ud og laver aftegninger i grøden til din kiksestørrelse. Kom pladen i ovnen igen 
derefter, og bag dem færdig. Lad dem afkøle derefter.

Karamel: Blend alle ingredienser til karamel sammen, og smelt chokolade over vandbad. Saml en kiksekat ved at tage 3 kiks, smør 2 af dem, og læg dem oven på hinanden, og kom chokolade udenpå. Lad dem køle af, og stil dem et køligt sted. Smager bedst friske, så frys dem ned, som du ikke skal spise samme dag.

LÆS OGSÅ: Havregrød er den sundeste fastfood

Næringsindhold pr. bar:

  • Energi: 227 kcal
  • Protein: 3,4 g
  • Fedt: 7,6 g
  • Kulhydrat: 35,5 g
  • Kostfibre: 4 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler