Sunde opskrifter Sunde snacks Kiksekat Kiksekat 70 minutter 227 kcal En knasende lækker chokoladebar med havregryn og dadler, der er ligeså skøn som den er sukkerfri. Af Michelle Kristensen 1. februar 2016 Kiksekat af havregryn og dadler Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 stk Kiks ¾ dl havregryn 1½ dl vand ¼ tsk. salt "Karamel" 3¼ friske dadler ½ spsk. kokosolie ½ spsk. kogende vand ¼ knsp. vaniljepulver Overtræk 20 g sukkerfri mælkechokolade Sådan laver du kiksekat af havregryn og dadler Kiks: Bland havregryn, vand og salt sammen i en gryde, og kog det i ca. 5 minutter, indtil det er blevet til havregrød. Bred grøden ud på bagepapir på en bageplade, og gør den så tynd som muligt, uden at der bliver huller. Bag massen i 50-60 minutter ved 175 grader varmluft, indtil den er sprød. Når der er gået 30 minutter, tager du pladen ud og laver aftegninger i grøden til din kiksestørrelse. Kom pladen i ovnen igen derefter, og bag dem færdig. Lad dem afkøle derefter. Karamel: Blend alle ingredienser til karamel sammen, og smelt chokolade over vandbad. Saml en kiksekat ved at tage 3 kiks, smør 2 af dem, og læg dem oven på hinanden, og kom chokolade udenpå. Lad dem køle af, og stil dem et køligt sted. Smager bedst friske, så frys dem ned, som du ikke skal spise samme dag. Her finder du flere sunde snacks til at stille den lille sult. SukkerfriChokolade