Protein- og fiber­rig pizza

110 minutter
1762 kcal

Kalorierne kommer du ikke udenom, men med denne pizza får du til gengæld masser af fibre og protein med i købet. Perfekt efter træning.

Fiber­rig pizza med kyllingestrimler, sojabønner, majs og revet mozzarella.

FIBER­RIG PIZZA – med kyllingestrimler, sojabønner, majs og revet mozzarella.

© Thomas Dahl

Hjemmelavet pizza med kylling og sojabønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 hel pizza

Fuldkorns­pizzabund

  • 20 g gær
  • 2 dl vand
  • 2 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sukker
  • 350 g fuldkornsmel
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

Tomatsovs

  • 4 dl hakkede dåsetomater
  • 2 tsk. paprika
  • 2 spsk. tørret provencekrydderi
  • 2 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sort peber, friskkværnet

Fyld

  • 200 g revet mozzarella
  • 100 g majs
  • 100 g fintsnittede løg
  • 100 g kogte sojabønner
  • 300 g kyllingefilet
  • Frisk oregano

Sådan gør du

Fuldkornspizzabund:

  • Bland vand med gær, sukker og olivenolie.
  • Bland mel i, når gæren er opløst.
  • Ælt dejen godt, til den er glat og smidig, ca. 10 min.
  • Tilsæt salt, og ælt dejen i yderligere 2-3 min.
  • Lad dejen hæve i 1 time, og rul den derefter ud til en fin pizzabund, ca. 2-3 mm tykkelse.

Tomatsovs:

  • Blend alle ingredienserne i en blender eller med en stavblender, til sovsen er uden alt for store klumper.

Fyld og bagning:

  • Fordel tomatsovsen i et jævnt lag på din pizzabund.
  • Fordel derefter 4/5 af osten oven på tomatsovsen og derefter majs, løg og sojabønner.
  • Skær kyllingefileten i tynde strimler, og fordel den øverst og til sidst det sidste af osten.
  • Bag pizzaen midt i en 225 grader forvarmet ovn (gerne i en bradepande med huller i) i 15-20 min. Har du en pizzasten, er det at foretrække.
  • Pynt den færdigbagte pizza med frisk oregano.