Paprika-kylling i fad
Er du til spicy mad?

Retten smager også rigtigt godt med frisk eller stødt chili.

© wichmann+bendtsen

Paprika-kylling i fad

Skru ned for opvasken og saml maden i ét fad. Her får du opskriften på velsmagende paprika-kylling i fad, som er klar på under en time. Velbekomme!

25. januar 2021 af Signe Moesby Leth

Paprika-kylling i fad

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 12 minutter

Tilberedningstid: 28 minutter

Tid i alt: 50 minutter

INGREDIENSER

4 kyllingebrystfileter

300 g rodfrugter

2 rødløg

250 g rosenkål

1/2 dl hasselnødder

2 dl perlespelt

4 dl kyllingebouillon

1/2 tsk. tørret rosmarin

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

Krydderurter, fx rosmarin og timian

Marinade:

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 spsk. akaciehonning

1 spsk. paprika

1 tsk. stødt spidskommen

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du paprika-kylling i fad

  • Varm ovnen op til 200 gr. 
  • Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen, og vend kyllingebrysterne heri.
     
  • Snit rodfrugter, løg og rosenkål i mundrette bidder, og hak nødderne groft. 
  • Fordél perlespelt i et ovnfast fad, hæld bouillon ud over, så perlespelten er dækket, og top med de snittede grøntsager og nødderne. Drys med rosmarin, salt og peber. 
  • Steg den marinerede kylling i 2-3 minutter på hver side, til den har taget farve. Placér derefter kyllingen i fadet. Drys med grofthakkede krydderurter, og bag det hele i 35 min.

Næringsindhold pr. person i paprika-kylling i fad:

Energi: 448 kcal

Protein: 48 g

Fedt: 12 g

Kulhydrat: 45 g

Kostfibre: 8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: