Paprika-kylling i fad
4 personer
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 12 minutter
Tilberedningstid: 28 minutter
Tid i alt: 50 minutter
INGREDIENSER
4 kyllingebrystfileter
300 g rodfrugter
2 rødløg
250 g rosenkål
1/2 dl hasselnødder
2 dl perlespelt
4 dl kyllingebouillon
1/2 tsk. tørret rosmarin
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Krydderurter, fx rosmarin og timian
Marinade:
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. paprika
1 tsk. stødt spidskommen
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Sådan laver du paprika-kylling i fad
- Varm ovnen op til 200 gr.
- Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen, og vend kyllingebrysterne heri.
- Snit rodfrugter, løg og rosenkål i mundrette bidder, og hak nødderne groft.
- Fordél perlespelt i et ovnfast fad, hæld bouillon ud over, så perlespelten er dækket, og top med de snittede grøntsager og nødderne. Drys med rosmarin, salt og peber.
- Steg den marinerede kylling i 2-3 minutter på hver side, til den har taget farve. Placér derefter kyllingen i fadet. Drys med grofthakkede krydderurter, og bag det hele i 35 min.
Næringsindhold pr. person i paprika-kylling i fad:
Energi: 448 kcal
Protein: 48 g
Fedt: 12 g
Kulhydrat: 45 g
Kostfibre: 8 g