Kylling med spidskål og sølvbede

20 minutter
431 kcal

Savner du inspiration til aftensmaden? Hvorfor ikke ruske op i rutinen med at introducere en ny grøntsag som sølvbede. Her serveres den i godt selskab med kylling og spidskål i en let flødesauce, der er klar til servering på bare 20 minutter.

kyllingefilet med spidskål og sølvbede i wok

KENDER DU SØLVBEDEN? Ellers er dette et godt sted at starte. Sølvbede og bladbede er i sæson fra juni til oktober og kan bruges ligesom spinat i et væld af retter.

© wichmann + bendtsen

Kylling med spidskål og sølvbede

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spidskål
  • 1 bundt sølvbede eller 100 g babyspinat
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. chiliflager
  • 2 kyllingebrystfileter
  • Havsalt
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 4 spsk. piskefløde
  • Sort peber, friskkværnet
  • Lidt purløg

Sådan gør du

  • Snit løget fint, og skær hvidløg i tynde skiver, evt. på snittejern. Snit spidskål og sølvbede fint.

  • Steg de to slags løg bløde og gyldne i olie, og kom chiliflager ved.

  • Skær kyllingefileternei fine strimler, og svits dem med i ca. 1 min.

  • Vend spidskål og sølvbede rundt i retten, og tilsæt lidt salt.

  • Spæd op med bouillon, og lad retten simre, til væden er kogt ind. Kom fløde ved, og kog op. Smag retten til med salt og peber.

  • Klip lidt purløg, og drys det ud over retten.

Næringsindhold pr. person