Panforte

50 minutter
120 kcal

Send smagsløgene i himlen med den skønne italienske julekage panforte, der er fyldt med mandler, dadler, kanel og honning.

Panforte

Panforte

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • 17 g mandler/hasselnødder eller blandet
  • 7½ g syltet appelsinskal
  • 7½ g friske dadler
  • 7½ g tørrede usvovlede abrikoser
  • 5 g hvedemel
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. allehånde
  • 10 g flydende honning
  • 10 g flormelis

Sådan gør du

  • Hak mandler, nødder og frugter fint enten i hånden eller på foodprocessor, og bland med mel, kanel og allehånde.
  • Smelt honning og flormelis i en gryde, til det næsten koger, og hæld det over nøddeblandingen.
  • Beklæd en springform med bagepapir, og hæld dejen i. Glat dejen ud, og stil kagen i ovnen ved 150 grader i 40 min. Tag den ud af ovnen, og lad den afkøle.
  • Drys med lidt flormelis, og skær den ud i små smalle stykker.