Konfektkage med chokolade

Forkæl dig selv og dine smagsløg med et stykke konfektkage med tørret frugt og chokolade.

16. december 2013 af I FORM

Giver ca. 20 stykker


200 g mørk chokolade (70 %)
150 g marcipan (min. 60 % mandler)
3-4 æg delt i blommer og hvider
50 g rosiner
50 g svesker
50 g tørrede tranebær
50 g macadamianødder
50 g mandler
1 spsk. rå kakao-pulver
Bagepapir
Evt. tilbehør: Myntesorbet


  • Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle.
  • Riv marcipanen fint. Pisk æggeblommer lysegule med marcipanen i ca. 8 min. Fold den afkølede chokolade i æggeblommerne skiftevis med rosiner, hakkede svesker, tranebær, hele nødder og smuttede mandler. Fold kakao i.
  • Pisk hviderne stive, og fold dem i dejen til sidst.
  • Kom bagepapir i en form på ca. 25 x 30 cm, og kom dejen i. Bag kagen ved 175 grader i 30-40 min.
  • Den skal stadig være en smule klæg i midten. Skæres i små firkanter og spises som konfekt eller serveres med en myntesorbet som dessert.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler