Konfektkage med chokolade

80 minutter
166 kcal

Forkæl dig selv og dine smagsløg med et stykke konfektkage med tørret frugt og chokolade.

Konfektkage med chokolade

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • 20 g mørk chokolade (70 %)
  • 15 g marcipan (min. 60 % mandler)
  • æg delt i blommer og hvider
  • 5 g rosiner
  • 5 g svesker
  • 5 g tørrede tranebær
  • 5 g macadamianødder
  • 5 g mandler
  • ¼ spsk. rå kakao-pulver
  • Bagepapir

Evt tilbehør

  • Myntesorbet

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle.

  • Riv marcipanen fint. Pisk æggeblommer lysegule med marcipanen i ca. 8 min. Fold den afkølede chokolade i æggeblommerne skiftevis med rosiner, hakkede svesker, tranebær, hele nødder og smuttede mandler. Fold kakao i.

  • Pisk hviderne stive, og fold dem i dejen til sidst.

  • Kom bagepapir i en form på ca. 25 x 30 cm, og kom dejen i. Bag kagen ved 175 grader i 30-40 min.

  • Den skal stadig være en smule klæg i midten. Skæres i små firkanter og spises som konfekt eller serveres med en myntesorbet som dessert.

Her finder du opskrifter på lækker og sund julekonfekt. Din jul har aldrig været lettere.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background