Konfektkage med chokolade

80 minutter
166 kcal

Forkæl dig selv og dine smagsløg med et stykke konfektkage med tørret frugt og chokolade.

Konfektkage med chokolade

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • 20 g mørk chokolade (70 %)
  • 15 g marcipan (min. 60 % mandler)
  • æg delt i blommer og hvider
  • 5 g rosiner
  • 5 g svesker
  • 5 g tørrede tranebær
  • 5 g macadamianødder
  • 5 g mandler
  • ¼ spsk. rå kakao-pulver
  • Bagepapir

Evt tilbehør

  • Myntesorbet

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle.

  • Riv marcipanen fint. Pisk æggeblommer lysegule med marcipanen i ca. 8 min. Fold den afkølede chokolade i æggeblommerne skiftevis med rosiner, hakkede svesker, tranebær, hele nødder og smuttede mandler. Fold kakao i.

  • Pisk hviderne stive, og fold dem i dejen til sidst.

  • Kom bagepapir i en form på ca. 25 x 30 cm, og kom dejen i. Bag kagen ved 175 grader i 30-40 min.

  • Den skal stadig være en smule klæg i midten. Skæres i små firkanter og spises som konfekt eller serveres med en myntesorbet som dessert.

Her finder du opskrifter på lækker og sund julekonfekt. Din jul har aldrig været lettere.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background