Konfektkage med chokolade

80 minutter
166 kcal

Forkæl dig selv og dine smagsløg med et stykke konfektkage med tørret frugt og chokolade.

Konfektkage med chokolade

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • 20 g mørk chokolade (70 %)
  • 15 g marcipan (min. 60 % mandler)
  • æg delt i blommer og hvider
  • 5 g rosiner
  • 5 g svesker
  • 5 g tørrede tranebær
  • 5 g macadamianødder
  • 5 g mandler
  • ¼ spsk. rå kakao-pulver
  • Bagepapir

Evt tilbehør

  • Myntesorbet

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle.
  • Riv marcipanen fint. Pisk æggeblommer lysegule med marcipanen i ca. 8 min. Fold den afkølede chokolade i æggeblommerne skiftevis med rosiner, hakkede svesker, tranebær, hele nødder og smuttede mandler. Fold kakao i.
  • Pisk hviderne stive, og fold dem i dejen til sidst.
  • Kom bagepapir i en form på ca. 25 x 30 cm, og kom dejen i. Bag kagen ved 175 grader i 30-40 min.
  • Den skal stadig være en smule klæg i midten. Skæres i små firkanter og spises som konfekt eller serveres med en myntesorbet som dessert.

Her finder du opskrifter på lækker og sund julekonfekt. Din jul har aldrig været lettere.