Konfektkage med chokolade

Forkæl dig selv og dine smagsløg med et stykke konfektkage med tørret frugt og chokolade.

16. december 2013 af I FORM

Giver ca. 20 stykker


200 g mørk chokolade (70 %)
150 g marcipan (min. 60 % mandler)
3-4 æg delt i blommer og hvider
50 g rosiner
50 g svesker
50 g tørrede tranebær
50 g macadamianødder
50 g mandler
1 spsk. rå kakao-pulver
Bagepapir
Evt. tilbehør: Myntesorbet

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle.
  • Riv marcipanen fint. Pisk æggeblommer lysegule med marcipanen i ca. 8 min. Fold den afkølede chokolade i æggeblommerne skiftevis med rosiner, hakkede svesker, tranebær, hele nødder og smuttede mandler. Fold kakao i.
  • Pisk hviderne stive, og fold dem i dejen til sidst.
  • Kom bagepapir i en form på ca. 25 x 30 cm, og kom dejen i. Bag kagen ved 175 grader i 30-40 min.
  • Den skal stadig være en smule klæg i midten. Skæres i små firkanter og spises som konfekt eller serveres med en myntesorbet som dessert.

Her finder du opskrifter på lækker og sund julekonfekt. Din jul har aldrig været lettere.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler