Græskartærte

1 time

En nem og lækker dessert til efteråret.

Græskartærte

Græskartærte

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Bunden:

  • 10 low fat rich tea kiks
  • 50 g græskarkerner
  • 1 spsk. græskarkerneolie
  • 1 spsk. akaciehonning

Fyldet:

  • 3 æg
  • 100 g rørsukker
  • 50 g akaciehonning
  • 1 hel stang vanilje
  • 250 g græskar
  • 150 g fromage frais
  • 1 tsk. friskrevet ingefær
  • 1 tsk. friskrevet muskatnød
  • 1 tsk. kanel
  • 1 skvis havsalt

Creme:

  • 200 g fromage frais
  • Korn af en halv stang vanilje

Tilberedning

Hak kiks og græskarkerner grundigt, bland det med græskarolie og akaciehonning, og pres det ned i bunden af et tærtefad. Forbag bunden i ovnen ved 200 grader i 5 minutter. Pisk æggene grundigt med rørsukker, akaciehonning og vaniljekorn fra vaniljestangen. Lav en græskarmos ved at koge græskarkød i små tern møre i ca. 15 minutter. Afkøl dem, og mos dem med en gaffel. Bland græskarmos, fromage frais og krydderier i æggemassen, og hæld fyldet over i tærtebunden. Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Rør en kold creme af fromage frais og vaniljekorn, og spis den til.