Jule-gløgg i lys udgave

8,5 timer

Vi har proppet denne gløgg med supersunde ingredienser, fx ingefær, rosiner og mandler.

hvid gløgg i glas

Skift den traditionelle gløgg ud med en lækker lys version.

Jule-gløgg i lys udgave

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Hvid gløgg til 6 personer

  • 16 g mandler
  • stykke frisk ingefær, ca. 2 cm.
  • ⅓ dl vand
  • ½ stænger hel kanel (evt. flere til pynt)
  • 2 hele kardemommebælge
  • flaske Chardonnay hvidvin
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 33 g rosiner
  • 16 g valnødder
  • appelsin skåret i filet (både uden skind)

Sådan laver du hvid gløgg

Hæld kogende vand over mandlerne og smut dem. Hak ingefæren. Kom vand, ingefær, kanel og kardemomme i en gryde og lad det koge i 15 min med låg. Lad det trække natten over. Si det og kom væden sammen med vin, honning og rosiner i en gryde. Sluk, når det lige koger, og put mandler og valnødder (evt. hakket meget groft) samt appelsinfileter i. Servér evt. gløggen med en kanelstang i hvert glas.

TIP: Du kan snildt erstatte hvidvin med rødvin.

Derfor er hjemmelavet gløgg bedre end købegløgg

Ingefær, rosiner og mandler, styrker dit immunforsvar. Valnødder gavner hjertet og kanel er godt for dit blodsukker og kolesteroltal. Der er også masser af fibre i, ligesom appelsinerne giver et skud C-vitamin. Og modsat det meste almindelige købegløgg slipper du for dårlig vin, tilsætningsstoffer og en masse tilsat sukker.