Grøn pizza med ærtepesto og røget laks

40 minutter
767,2 kcal

Nyd friske ærter som en pesto på en lækker pizza, toppet med røget laks. Du får opskriften her.

Pizza, der er skåret et stykke fra

Grøn pizza med ærtepesto og røget laks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bund:

  • 2 store søde kartofler (kogte og blendet til mos)
  • 5 æg
  • 1½ dl fuldkornsspeltmel
  • 1½ dl rugmel
  • 1 spsk. FiberHusk (loppefrøskaller)
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt

Ærtepesto:

  • 400 g optøede ærter eller friske (så skal de blancheres først)
  • 30 g ristede pinjekerner
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g revet parmesanost
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. citronsaft
  • ½ tsk. havsalt

Topping:

  • 200 g cherrytomater
  • 100 g ærter
  • 1 håndfuld rødbedespirer
  • 200 g røget laks

Sådan gør du

Bund:

  • Bland alle ingredienserne, og skrab dejen ud på en bageplade med bagepapir.
  • Dejen er meget klistret og kan hverken rulles eller æltes med hænderne.
  • Brug en dejskraber, og dyp den evt. i lidt vand, når du skraber dejen ud og former den til en rund pizza.
  • Bag bunden ved 200 grader i 20-30 min., alt efter hvor tynd bunden er.

Ærtepesto:

  • Blend ærter, pinjekerner, hvidløg og parmesan med basilikum- og mynteblade, olivenolie samt lidt citronsaft. Smag til med salt.
  • Kom pestoen oven på den bagte pizzabund, og kom toppingen ovenpå. Server straks – evt. med en salat til.