Rugbrødssandwich med tun og ingefær

40 minutter

Lækker sandwich med tun, avocadomousse og syltet ingefær.

Rugbrødssandwich med tun og ingefær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g ingefær
  • 3 dl sukker
  • 1 spsk. havsalt
  • 3 dl ufarvet husholdningseddike
  • 200 g frisk tun
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 avocado
  • 1 citron
  • ½ fennikel
  • 1 appelsin
  • 2 rugbrødssandwichboller

Sådan gør du

  • Stil et rengjort sylteglas i en 100 grader varm ovn på et viskestykke i 15 minutter.
  • Ingefæren skrælles og snittes på et snittejern/mandolinjern i fine skiver, der lægges i glasset.
  • Kog sukker og salt op med eddike, indtil sukkeret og saltet er opløst.
  • Hæld væden over ingefærskiverne, og luk låget tæt.
  • Lad skiverne afkøle, og stil dem i køleskabet, indtil de skal anvendes.
  • Gnid tun med olivenolie, og krydr den med salt og peber.
  • Steg tunen på en meget varm pande i ca. 1 minut på hver side.
  • Tunen er færdig, når kernen er rå og forseglet af ca. 1 cm stegekant hele vejen rundt.
  • Del avocadoen, fjern stenen, og skrab kødet ud.
  • Mos det med en gaffel sammen med en passende mængde citronsaft.
  • Smag til med salt og peber.
  • Riv fennikel, så det bliver ultrafint, hvilket kræver et snittejern/mandolinjern, da det dårligt kan gøres med en kniv.
  • Kom fennikel i en skål, og dryp straks med lidt af væden fra den syltede ingefær.

Sådan fileterer du en appelsin

  • Skær appelsinen i fileter.
  • Skær top og bund af.
  • Stil appelsinen op, og skær skallen af oppefra og ned – det hvide skal også skæres fra.
  • Tag frugten i den ene hånd, og med en skarp kniv skærer du nu hver filet fri mellem membranerne.
  • Del bollerne og fyld dem med tun, avocadomousse,fennikel, appelsinfileter og syltet ingefær.