Sunde opskrifter Frokost Rugbrødssa... Rugbrødssandwich med tun og ingefær 40 minutter 88 kcal Lækker sandwich med tun, avocadomousse og syltet ingefær. Af I FORM-redaktionen 1. april 2013 Rugbrødssandwich med tun og ingefær Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 personer 300 g ingefær 3 dl sukker 1 spsk. havsalt 3 dl ufarvet husholdningseddike 200 g frisk tun Ekstra jomfruolivenolie Havsalt og friskkværnet sort peber 1 avocado 1 citron ½ fennikel 1 appelsin 2 rugbrødssandwichboller Sådan gør du Stil et rengjort sylteglas i en 100 grader varm ovn på et viskestykke i 15 minutter. Ingefæren skrælles og snittes på et snittejern/mandolinjern i fine skiver, der lægges i glasset. Kog sukker og salt op med eddike, indtil sukkeret og saltet er opløst. Hæld væden over ingefærskiverne, og luk låget tæt. Lad skiverne afkøle, og stil dem i køleskabet, indtil de skal anvendes. Gnid tun med olivenolie, og krydr den med salt og peber. Steg tunen på en meget varm pande i ca. 1 minut på hver side. Tunen er færdig, når kernen er rå og forseglet af ca. 1 cm stegekant hele vejen rundt. Del avocadoen, fjern stenen, og skrab kødet ud. Mos det med en gaffel sammen med en passende mængde citronsaft. Smag til med salt og peber. Riv fennikel, så det bliver ultrafint, hvilket kræver et snittejern/mandolinjern, da det dårligt kan gøres med en kniv. Kom fennikel i en skål, og dryp straks med lidt af væden fra den syltede ingefær. Sådan fileterer du en appelsin Skær appelsinen i fileter. Skær top og bund af. Stil appelsinen op, og skær skallen af oppefra og ned – det hvide skal også skæres fra. Tag frugten i den ene hånd, og med en skarp kniv skærer du nu hver filet fri mellem membranerne. Del bollerne og fyld dem med tun, avocadomousse,fennikel, appelsinfileter og syltet ingefær. LÆS OGSÅ: Tunmousse – nem og sund opskrift uden husblas og smør IngefærFisk