Frikadeller med blomkålssalat og mandler

20 minutter
420 kcal

Servér dine lune frikadeller med en lækker blomkålssalat og saltristede mandler, og se hvor hurtigt maden forsvinder fra din tallerken. Den perfekte frokost, der både er sund og mættende!

Frikadeller med blomkålssalat og mandler

DU KAN OGSÅ – rive løget til frikadellerne helt fint. Så falder de ikke så let fra hinanden.

© wichmann+bendtsen

Frikadeller med blomkålssalat og mandler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 løg
  • 3 spsk. havregryn
  • 400 g hakket svinekød eller kalv/flæsk, max 7 %
  • 1 æg
  • 1½ dl minimælk
  • 1½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Blomkålssalat:

  • 450 g blomkål
  • ½ rødløg
  • agurk
  • 10 radiser
  • 2 spsk. saltristede mandler
  • 2 spsk. persille

Dressing:

  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. flydende honning
  • ½ citron, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Hak løg fint, og blend havregrynene, til konsistensen er fin som mel.
  • Bland med kød, æg, mælk, salt og peber.
  • Form 12 frikadeller med en ske, og steg på en varm pande i lidt olie. Ca. 4-5 min. på hver side.
  • Skær blomkålen i papirtynde skiver og hak rødløg fint. Skrab det midterste våde stykke ud af agurken, og kassér. Skær resten i små tern. Skær radiser i mundrette bidder, og vend alle derefter alle grøntsagerne med mandler og hakket persille.
  • Pisk alle ingredienser til dressingen sammen, og vend i salaten. Servér salaten sammen med 2 frikadeller per person.

Tip! Æbletern vil også være superlækkert i denne salat.

TIP! Dyp skeen i et glas vand mellem hver frikadelle. Så er de lettere at forme.

TIP! Vend ikke frikadellerne, før de har fået stegeskorpe, for så smuldrer de bare.