Brombærsalat med æbler

Prøv denne brombærsalat med æbler og rødbeder, perfekt som tilbehør til din gryderet eller bøf.

10. september 2015 af Anne Larsen

Sådan laver du brombærsalat

2 personer

150 g rødbede
150 g gulerod
Koldpresset rapsolie
Havsalt
1 æble, gerne æble i sæson
Citron
100 g brombær
En håndfuld blomsterkarse eller bredbladet persille

Dressing
1 spsk. grov dijonsennep
0,5 dl rødvinseddike
1 spsk. akaciehonning
1 dl koldpresset rapsolie
1 dl ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og kværnet sort peber


Sådan laver du brombærsalat

  • Skræl rødderne, og skær dem i stave. Gnid dem med olie og salt.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 190 grader i 20 minutter.
  • Pisk dressingen Pisk først sennep med eddike og honning. Pisk videre, mens olien hældes i i en tynd, afbrudt stråle; hæld, pisk, hæld, pisk osv.
  • Smag dressingen til med salt og peber.
  • Del æblet i både, og skær disse i fine skiver. Dryp æblebådene med citron.
  • Anret de lune rødder med æblebåde, brombær og 2 spsk. dressing.
  • Pynt med blomsterkarse eller bredbladet persille.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler