Brombærsalat med æbler

30 minutter
194 kcal

Prøv denne brombærsalat med æbler og rødbeder, perfekt som tilbehør til din gryderet eller bøf.

Sådan laver du brombærsalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

2 personer

  • 150 g rødbede
  • 150 g gulerod
  • Koldpresset rapsolie
  • Havsalt
  • 1 æble, gerne æble i sæson
  • Citron
  • 100 g brombær
  • En håndfuld blomsterkarse eller bredbladet persille

Dressing

  • 1 spsk. grov dijonsennep
  • dl rødvinseddike
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 dl koldpresset rapsolie
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og kværnet sort peber

Sådan laver du brombærsalat

  • Skræl rødderne, og skær dem i stave. Gnid dem med olie og salt.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 190 grader i 20 minutter.
  • Pisk dressingen Pisk først sennep med eddike og honning. Pisk videre, mens olien hældes i i en tynd, afbrudt stråle; hæld, pisk, hæld, pisk osv.
  • Smag dressingen til med salt og peber.
  • Del æblet i både, og skær disse i fine skiver. Dryp æblebådene med citron.
  • Anret de lune rødder med æblebåde, brombær og 2 spsk. dressing.
  • Pynt med blomsterkarse eller bredbladet persille.