Her får du opskriften på en lidt sundere pizza. Bunden er fyldt med kostfibre og fyldet af tomatsovs, parmaskinke, revet mozzarella, rød peber og frisk rucola smager drøn-lækkert. Velbekomme.
Af
Anders Kamark
16. januar 2019
FULDKORNS PIZZA – Med tomatsovs, parmaskinke, revet mozzarella, rød peber og frisk rucola
Ælt dejen godt, til den er glat og smidig, ca. 10 min.
Tilsæt salt, og ælt dejen i yderligere 2-3 min. Det er en stor fordel at have en maskine med en dejkrog til at gøre arbejdet for sig her.
Lad dejen hæve i 1 time, og rul den derefter ud til en fin pizzabund, ca. 2-3 mm tykkelse.
Tomatsovs:
Blend alle ingredienserne i en blender eller med en stavblender, til sovsen er uden alt for store klumper.
Fyld og bagning:
Fordel tomatsovsen i et jævnt lag på pizzabunden.
Skær parmaskinken i strimler (ca. 1 cm brede).
Skær peberfrugten i tynde strimler.
Fordel mozzarella, skinke, rød peber og tørret timian i den nævnte rækkefølge oven på tomatsovsen, og bag pizzaen midt i en 225 gr. forvarmet ovn i 15-20 min.