Fiberrig skinke pizza

110 minutter
1574 kcal

Her får du opskriften på en lidt sundere pizza. Bunden er fyldt med kostfibre og fyldet af tomatsovs, parmaskinke, revet mozzarella, rød peber og frisk rucola smager drøn-lækkert. Velbekomme.

Med tomatsovs, parmaskinke, revet mozzarella, rød peber og frisk rucola

FULDKORNS PIZZA – Med tomatsovs, parmaskinke, revet mozzarella, rød peber og frisk rucola

© Thomas Dahl

Hjemmelavet pizza med parmaskinke og rucola

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 hel pizza

Fuldkorns­pizzabund

  • 20 g gær
  • 2 dl vand
  • 2 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sukker
  • 350 g fuldkornsmel
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

Tomatsovs

  • 4 dl hakkede tomater
  • 2 tsk. paprika
  • 2 spsk. tørret provencekrydderi
  • 2 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sort peber, friskkværnet

Fyld

  • 200 g revet mozzarella
  • 200 g parmaskinke i skiver
  • 1 rød peber
  • 2 tsk. tørret timian eller provencekrydderi
  • 100 g rucola

Sådan gør du

Fuldkornspizzabund:

  • Bland vand med gær, sukker og olivenolie.
  • Bland mel i, når gæren er opløst.
  • Ælt dejen godt, til den er glat og smidig, ca. 10 min.
  • Tilsæt salt, og ælt dejen i yderligere 2-3 min. Det er en stor fordel at have en maskine med en dejkrog til at gøre arbejdet for sig her.
  • Lad dejen hæve i 1 time, og rul den derefter ud til en fin pizzabund, ca. 2-3 mm tykkelse.

Tomatsovs:

  • Blend alle ingredienserne i en blender eller med en stavblender, til sovsen er uden alt for store klumper.

Fyld og bagning:

  • Fordel tomatsovsen i et jævnt lag på pizzabunden.
  • Skær parmaskinken i strimler (ca. 1 cm brede).
  • Skær peberfrugten i tynde strimler.
  • Fordel mozzarella, skinke, rød peber og tørret timian i den nævnte rækkefølge oven på tomatsovsen, og bag pizzaen midt i en 225 gr. forvarmet ovn i 15-20 min.
  • Fordel rucolaen på den færdige pizza, og servér.