Chokoladekaramel med valnødder, kaffebønner og lakrids

30 minutter
105 kcal

Prøv denne lækre opskrift på chokoladekaramel - perfekt til den søde juletid.

Chokoladekaramel med valnødder, kaffebønner og lakrids

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stykker á 20 g

  • ¼ dl lyst rørsukker (180 g)
  • ¼ dl agavesirup, alternativt akaciehonning
  • ¼ spsk. smør (30 g)
  • ¼ spsk. kaffebønner
  • ¼ tsk. havsalt
  • ¼ tsk. raw lakridspulver
  • ¼ tsk. revet muskatnød
  • 6½ g 99-100 % chokolade
  • ¼ spsk. kokosflager
  • ¼ spsk. gojibær
  • ¼ spsk. acaipulver
  • 5 g valnøddekerner
  • 5 g mandler

Sådan gør du

  • Kom sukkeret på en stor slip-let-pande.

  • Når det begynder at smelte i kanten, skal smørret tilsættes i det smeltede, så smør og sukker smelter sammen.

  • Kom agavesirup ved, og vend godt.

  • Stød kaffebønnerne til groft pulver. Kom kaffe, salt, lakridspulver, muskatnød og chokolade ved, vend godt, og lad chokoladen smelte, sluk for blusset.

  • Kom kokos, gojibær, acaipulver, valnødder og mandler ved, og vend godt.

  • Hæld den varme masse op på et stykke bagepapir, læg et stykke bagepapir over, og rul nu en ca. 20 x 20 cm stor flade.

  • Lad massen afkøle, og skær derefter karamellerne i mundrette stykker.

Her finder du opskrifter på lækker og sund julekonfekt. Din jul har aldrig været lettere.