Brændte mandler med kanel
Med eller uden smag –

du kan sagtens helt undlade kanel eller bytte det ud med andre julekrydderier.

© wichmann+bendtsen

Brændte mandler med kanel

Lækre karamelliserede mandler, også kendt som brændte mandler, er en rigtig juleklassiker. I denne opskrift bliver de krydret med kanel. Se, hvordan du nemt du kan lave brændte mandler med kanel derhjemme.

30. oktober 2020 af Signe Moesby Leth

Brændte mandler

1 glas

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 15 minutter

INGREDIENSER

3 spsk. vand

5 spsk. kokossukker

1 knivspids vaniljepulver

1 knivspids kanel

200 g mandler

Sådan laver du brændte mandler

  • Put vand, sukker og krydderier på en pande ved medium varme, og rør rundt, til sukkeret er opløst. 
  • Tilføj mandlerne, og rør grundigt rundt. De skal være helt dækkede af det karamelliserede sukker. 
  • Tag mandlerne af panden, og lad dem køle af, før du hælder dem i en lufttæt beholder. 

TIP! Hvis du ikke har kokossukker, kan du sagtens bruge almindeligt sukker i stedet, ligesom du kan skifte vanilje og kanel ud med andre julekrydderier.

Næringsindhold i brændte mandler pr. stk.:

Energi: 6 kcal

Protein: 0,2 g

Fedt: 0,5 g

Kulhydrat: 1 g

Kostfibre: 0,1 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: