Varme fuldkornshveder

2½ timer
225 kcal

En hyggelig tradition dagen før bededag er at lave lækre, hjemmebagte hvedeknopper. Vores udgave er lidt sundere, men lige så lækre som bagerens.

Hvedeknopper

HVEDER – De smager mums lige fra ovnen, men er traditionen tro også gode på brødristeren.

© wichmann+bendtsen

Varme fuldkornshveder

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • ⅓ dl mælk
  • 4 g gær
  • æg
  • ¼ dl smagsneutral olie
  • ½ spsk. honning
  • 33 g grahamsmel
  • 50 g hvedemel
  • ¼ tsk. kardemomme
  • ¼ tsk. havsalt
  • Mælk til pensling

Sådan gør du

  • Lun mælk, til den er “fingervarm”. Opløs gæren heri, og tilsæt æg, olie og honning.
  • Bland resten af ingredienserne i væsken, på nær mælk til pensling, og rør sammen i ca. 5 min.
  • Lad dejen hæve tildækket 1 time.
  • Kom bagepapir i en bradepande med høj kant, og form 12 lige store boller heri. Læg bollerne med en lille smule mellemrum, så der er plads til, at de kan hæve. Efterhæv i ca. 40 min.
  • Varm ovnen op til 180 gr. varmluft.
  • Pensl bollerne med mælk, og bag i ca. 25 min., til de er gyldne på toppen. Afkøl en anelse, og servér.

LÆS OGSÅ: Melguide: Bag med det rigtige mel

TIP! Traditionen tro smager hvederne også virkelig skønt ristet på brødristeren.

TIP! Hvis du vil have en blød skorpe, kan du dække dem til med et viske- stykke, mens de køler af.