Slank livret: boller med rugmel

4,5 timer
410 kcal

Nybagt morgenbrød med masser af nyttige egenskaber

Boller med rugmel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 rugbolle (se opskrift)
  • 500 g frugt blandet til salat (appelsin, æble, banan, granatæblekerner, blåbær)
  • 2 blødkogt æg
  • Kaffe, te eller urtete

Rugboller (30 styk)

  • 16 dl vand
  • 2 spsk. salt
  • 4 spsk. honning
  • 4 dl surdej
  • 1000 g groft rugmel
  • 400 g blandede kerner
  • 600 g speltmel
  • g hvedemel
  • 100 g græskarkerner til pynt

Surdej

  • 2 dl vand
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 dl groft hvedemel
  • 6 g gær

Tilberedning

Bland alle ingredienserne undtagen hvedemelet. Rør det grundigt, og lad det hæve i køleskabet natten over. Husk at tage surdej fra! Rør så hvedemel i, til det har så fast en klisterkonsistens, at det kan holde faconen som en bolle. Sæt bollerne på bagepapir, og drys med græskarkerner. Lad bollerne efterhæve 3-4 timer på køkkenbordet, og bag dem så i ovnen 25 minutter ved 180 grader. Kan fryses.

Ingredienserne røres sammen og stilles ved stuetemperatur det første døgn.

Derefter stilles surdejen på køl. Hjemmelavet surdej bliver som regel først rigtig god efter et par gange.

Du kan også købe færdig surdej i helsekostforretninger og hos Bageriet Aurion.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du nemt din egen surdej