Slank livret: boller med rugmel

Nybagt morgenbrød med masser af nyttige egenskaber

14. oktober 2009 af I FORM

Morgenmad skal ikke være kedeligt og næringsløst med hvidt brød og wienerbrød. Lav din egen super sunde og slanke morgenmad og overrask familien eller dine veninder.

SUND MORGENMAD - find flere opskrifter her >>


1 person

1 rugbolle (se opskrift)
250 g frugt blandet til salat
(appelsin, æble, banan, granatæblekerner, blåbær)
1 blødkogt æg
Kaffe, te eller urtete


Rugboller

(30 styk)
8 dl vand
1 spsk. salt
2 spsk. honning
2 dl surdej
500 g groft rugmel
200 g blandede kerner
300 g speltmel
Ca. 300 g hvedemel
50 g græskarkerner til pynt


Tilberedning

Bland alle ingredienserne undtagen hvedemelet. Rør det grundigt, og lad det hæve i køleskabet natten over. Husk at tage surdej fra! Rør så hvedemel i, til det har så fast en klisterkonsistens, at det kan holde faconen som en bolle. Sæt bollerne på bagepapir, og drys med græskarkerner. Lad bollerne efterhæve 3-4 timer på køkkenbordet, og bag dem så i ovnen 25 minutter ved 180 grader. Kan fryses.

Surdej

1 dl vand
1 dl kærnemælk
1 dl groft hvedemel
3-5 g gær


Ingredienserne røres sammen og stilles ved stuetemperatur det første døgn.

Derefter stilles surdejen på køl. Hjemmelavet surdej bliver som regel først rigtig god efter et par gange.

Du kan også købe færdig surdej i helsekostforretninger og hos Bageriet Aurion.











*) En skive franskbrød med smør og ost + 1 rundstykke med syltetøj + 1 glas juice

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler