Slank livret: boller med rugmel
Nybagt morgenbrød med masser af nyttige egenskaber
Nybagt morgenbrød med masser af nyttige egenskaber
Bland alle ingredienserne undtagen hvedemelet. Rør det grundigt, og lad det hæve i køleskabet natten over. Husk at tage surdej fra! Rør så hvedemel i, til det har så fast en klisterkonsistens, at det kan holde faconen som en bolle. Sæt bollerne på bagepapir, og drys med græskarkerner. Lad bollerne efterhæve 3-4 timer på køkkenbordet, og bag dem så i ovnen 25 minutter ved 180 grader. Kan fryses.
Ingredienserne røres sammen og stilles ved stuetemperatur det første døgn.
Derefter stilles surdejen på køl. Hjemmelavet surdej bliver som regel først rigtig god efter et par gange.
Du kan også købe færdig surdej i helsekostforretninger og hos Bageriet Aurion.
LÆS OGSÅ: Sådan laver du nemt din egen surdej