Gryde med grøntsager og karry

Skån miljøet og spis vegetarisk 

© wichmann+bendtsen

Vegetarisk karrygryde med kikærter

Smid grøntsager og krydderier i en gryde og lad det simre i 40 minutter. Sværere behøver det ikke at være at lave aftensmad. Velbekomme.

Vegetarisk karrygryde med kikærter

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Tid i alt: 55 minutter

INGREDIENSER

200 g kartofler

1 lille æble

1 løg

1 gulerod

½ squash

8 cherrytomater

1 fed hvidløg

2 tsk. ingefær

½-1 rød chili

1 håndfuld koriander, plus lidt til servering

1 dåse kikærter

1-1½ spsk. karry

1 tsk. gurkemeje

½ tsk. spidskommen, knust

1 spsk. akaciehonning

1 dåse kokosmælk, light

1 dl vand

Evt. lidt mel, fx boghvede

Tilbehør

75 g spinat

2 skive groft brød

Sådan laver du vegetarisk karrygryde

  • Skræl kartofler og æble. Snit dem samt løg, gulerod, squash og tomater. Riv hvidløg og ingefær fint, og hak chili fint, og koriander groft. Dræn og skyl kikærterne.
  • Kom alt til karryretten undtagen mel i en gryde.
  • Bring blandingen i kog. Skru derefter ned for varmen, og lad retten småsimre under låg i 40 min.
  • Smag på retten, og tilføj evt. ekstra krydderier. Tilsæt evt. en smule mel, hvis du vil have en tykkere karryret.
  • Servér karrygryden med lidt koriander på samt frisk spinat og groft brød til.

Næringsindhold pr. person

Energi: 782 kcal

Protein: 25,5 g

Fedt: 28,2 g

Kulhydrat: 114,3 g

Kostfibre: 15,2 g

Smid grøntsager og krydderier i en gryde og lad det simre i 40 minutter

© wichmann+bendtsen

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: