Gryde med grøntsager og karry

Skån miljøet og spis vegetarisk 

© wichmann+bendtsen

Vegetarisk karrygryde med kikærter

Smid grøntsager og krydderier i en gryde og lad det simre i 40 minutter. Sværere behøver det ikke at være at lave aftensmad. Velbekomme.

18. oktober 2018 af Signe Moesby Leth

Vegetarisk karrygryde med kikærter

2 personer

200 g kartofler
1 æble, lille
1 løg
1 gulerod
½ squash
8 cherrytomater
1 fed hvidløg
2 tsk. ingefær
½-1 rød chili
1 håndfuld koriander
plus lidt til servering
1 ds. kikærter
1-1½ spsk. karry
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. spidskommen, knust
1 spsk. akaciehonning
1 ds. kokosmælk, light
1 dl vand
Evt. lidt mel, fx boghvede


Tilbehør:

75 g spinat
2 skiver groft brød

Sådan laver du vegetarisk karrygryde

  • Skræl kartofler og æble. Snit dem samt løg, gulerod, squash og tomater. Riv hvidløg og ingefær fint, og hak chili fint, og koriander groft. Dræn og skyl kikærterne.
  • Kom alt til karryretten undtagen mel i en gryde.
  • Bring blandingen i kog. Skru derefter ned for varmen, og lad retten småsimre under låg i 40 min.
  • Smag på retten, og tilføj evt. ekstra krydderier. Tilsæt evt. en smule mel, hvis du vil have en tykkere karryret.
  • Servér karrygryden med lidt koriander på samt frisk spinat og groft brød til.

Smid grøntsager og krydderier i en gryde og lad det simre i 40 minutter

© wichmann+bendtsen

Næringsindhold pr. person:

Energi: 782 kcal
Protein: 25,5 g
Fedt: 28,2 g
Kulhydrat: 114,3 g
Kostfibre: 15,2 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler